Про це вже мало хто пам'ятає, але за радянських часів словом "провансаль" називали салат із квашеної капусти з плодами та ягодами. Для приготування капусту спочатку квасили цілими качанами, а потім нарізали великими квадратами і додавали до неї мочені яблука, мариновані сливи, виноград або вишні, а також свіжі ягоди - брусницю або журавлину, а приправляли такий салат олією. Поступово рецепт страви видозмінювався, і сьогодні словом "провансаль" називають салат із капусти з додаванням яблука та журавлини, заправлений ароматною оливковою олією та яскравим оцтом, наприклад, яблучним або винним.
Яблуко вимийте, розріжте та видаліть серцевину. Наріжте яблуко тонкою соломкою. Журавлину та виноград вимийте. Розріжте кожну ягоду винограду навпіл.
Капусту відіжміть, додайте яблуко, виноград і журавлину.
Змішайте оливкову олію, цукор та оцет. Заправте отриманим соусом капусту та перемішайте.
Перед подачею на стіл дайте капусті настоятися півгодини-годину. Зберігати таку капусту слід у холодильнику не довше тижня.
50 днів до біди: росія готує прорив, поки Захід вагається - командир TERRA б’є на сполох
Зірки не зійшлися: яким знакам Зодіаку не судилося бути разом і чому
Авто під арешт: за які порушення мобілізації українці можуть втратити машину
Пенсія в 60 - не для всіх: що зміниться вже з 2026 року та кого це торкнеться
важливо!
- Так як ступінь солоності, солодощі, гіркоти, гостроти, кислоти, пекучості у кожного індивідуальна, завжди додавайте спеції, прянощі та приправи, орієнтуючись на свій смак! Якщо якусь із приправ ви кладете вперше, то врахуйте, що є спеції, які особливо важливо не перекласти (наприклад, перець чилі).
Вважається, що капуста "Провансаль" зміцнює імунітет, виводить із організму вільні радикали, благотворно впливає на нервову систему, роботу шлунково-кишкового тракту, шкіру, зуби, волосся, нігті, знижує рівень холестерину в крові, низькокалорійна.
Читайте також:
Секрет одеської тещі: готуємо швидкі "ледачі" голубці із квашеної капусти
Він з'їдається першого ж дня: рецепт апетитного пирога з капустою і рибою в духовці
Забудьте про цукор та оцет: найкорисніший рецепт квашеної капусти. Так робили за старих часів
Квашена капуста буде ідеально смачною: які сорти потрібно використати. У них весь секрет