Домашні котлети – це те, чого ніколи не буває багато. А відмовитися від страви, яку приготували наші мами чи бабусі взагалі неможливо. При цьому один із найпопулярніших гарнірів для м'ясних котлет – це запечена картопля.

Щоб готові котлети вийшли соковитими та ніжними, потрібно правильно обрати складові:

  • м'якоть яловичини – 200 г;
  • м'якоть свинини – 200 г;
  • картопля середнього розміру – 1 шт.;
  • цибулина середнього розміру – 1 шт.;
  • жовток – 1 шт.;
  • мелена зіра – 1/4 ч. л.;
  • олія – 2–4 ст. л.;
  • сіль, свіжомелений чорний перець - за смаком.
Для гарніру:
  • картопля – 400 г
  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • розмарин - 1 гілочка
  • солоні або мариновані огірки для подачі – до смаку
  • сіль, свіжомелений чорний перець - за смаком
Приготуйте котлети. Яловичину та свинину для фаршу 2 рази пропустіть через м'ясорубку. Очистіть картоплю та натріть на дрібній тертці. Цибулину очистіть і дуже порубайте.

Перемішайте у великій мисці м'ясо, жовток, цибулю та терту картоплю. Додайте зіру, посоліть і поперчіть. Вимісіть фарш, потім сформуйте котлети, періодично змочуючи руки холодною водою.

важливо!

  • У м'ясний фарш з картоплею можна додати зубчик часнику, пропущений через прес. Завдяки цьому котлети набудуть більш пікантного смаку і дуже приємного аромату.

У великій сковороді нагрійте олію. Викладіть котлети та обсмажте з одного боку до скоринки. Переверніть на інший бік. Так само обсмажте. Зменшіть вогонь до слабкого, накрийте кришкою сковороду і готуйте ще 5-7 хвилин.

Приготуйте гарнір до котлет. Нагрійте духовку до 200°C. Картоплю очистіть, вимийте і наріжте кружальцями завтовшки 5 мм. Викладіть у форму для запікання, посоліть і поперчіть.

Популярні новини зараз

Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай

Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Показати ще

Полийте картоплю оливковою олією та перемішайте. Посипте листочками розмарину і запікайте в духовці близько 45 хвилин. За цей час перемішайте картоплю двічі.

Запечену картоплю розкладіть по порційним тарілкам. У кожну додайте котлети. Подайте на стіл, доповнивши солоними або маринованими огірками до смаку.

Читайте також:

Так роблять хитрі французькі господині: як треба смажити котлети, щоб олія не бризкала зі сковорідки

Це потрібно спробувати: рецепт шведських котлет з буряком та фаршем

Не дарма тітка Циля прославилася на всю Одесу: рецепт єврейських курячих котлет із крохмалем та майонезом

У сто разів смачніше, ніж м'ясні: рецепт апетитних та швидких котлет із крабових паличок