Кожна господиня знає, що ідеально зварені макарони - пружні, що не злиплися, що зберегли свою форму, смак і користь. З такими макаронами можна не тільки вгамувати голод, а й отримати справжню гастрономічну насолоду. Але навіть для того, щоб просто зварити макарони, необхідно знати деякі секрети та правила.

Отже, перше правило варіння макаронів - правильна пропорція. Щоб зварити 100 г, достатньо 1 літра води та 10 г солі. Останню слід додавати на свій смак. Важливо лише всипати її у воду перед варінням макаронів.

Вибирайте виготовлений із твердих сортів пшениці продукт. Так ваша страва гарантовано не розчарує ні смаком, ні зовнішнім виглядом. Виробники завжди вказують цю інформацію на упаковці.

Найкраще для приготування підійде глибокий посуд. 500 г макаронів вийдуть ідеальними в чотирилітровій каструлі. Так для них буде більше простору, а шанси на злипання ведуться нанівець.

Завжди виставляйте максимальний рівень. А щоб вода швидше закипіла, її потрібно посолити та одразу накрити кришкою.

Ніколи не ламайте спагетті перед варінням. Повірте, пройдуть хвилина-друга і вони повністю опиняться у воді, тому немає жодного сенсу так з ними поводитися.

Популярні новини зараз

У вас щелепа обвисне: за якою ціною в Україні почали продавати молоду черешню

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Показати ще

Кидайте їх у воду лише після закипання. Якщо ж ви любите робити навпаки, то не дивуйтеся, що вони злипаються.

Також важливим буде читання інструкції, адже деякі макарони слід варити певним способом. Якщо збираєтеся подавати їх як гарнір із котлетами, тоді їх потрібно варити до повної готовності. Якщо плануєте поливати заправкою або соусом, тоді готуйте їх до стану "альденте", щоб вони краще тримали форму.

Про промивання макаронів у холодній воді взагалі слід забути. Натомість просто відкиньте їх на друшляк і дайте воді стекти. Потім поверніть макарони назад у каструлю, покладіть трохи вершкового масла|мастила| і добре перемішайте.

Читайте також:

Ви будете хвалитися ними перед усіма знайомими: рецепт листкових пиріжків з рибою та картоплею

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Вам захочеться пити її прямо з тарілки: рецепт найсмачнішої підливи для котлет, в яку ви закохаєтеся