Лаваш тонкий — 160 г (2 листа) Сир - 500 г Полуниця - 300 г Яйця - 4 шт. Сметана (жирністю 15-20%) - 150 г Олія вершкове (для підготовки форми) - 15 г Цукор - 8 ст. ложок Крупа манна (за потреби) - 2 ст. ложки Ванільний цукор - 10 г Цукрова пудра (для подачі) - за смаком
важливо!
- Якщо сир не дуже вологий, манку зі списку продуктів можна спокійно виключити – тож пиріг вийде набагато ніжніше.
У миску викладаємо сир. Додаємо 5 ст. ложок звичайного цукру та ванільний цукор. Туди ж – два яйця. Перетираємо все в однорідну повітряну масу занурювальним блендером.
При необхідності всипаємо манку, перемішуємо та залишаємо для набухання приблизно на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
Готуємо заливання. В окремій мисці з'єднуємо яйця, що залишилися, 3 ст. ложки цукру та сметану. Перемішуємо до повного розчинення кристалів цукру.
На столі розстеляємо лист лаваша і змащуємо половиною сирної маси.
Розподіляємо по поверхні лаваша з сиром половину всієї полуниці.
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Згортаємо лаваш із сиром і полуницею по довгій стороні у щільний рулет.
Те ж робимо з другим лавашем і сиром і полуницею, що залишилися.
Викладаємо у форму рулет із лаваша, згортаючи його равликом.
Другий рулет викладаємо довкола першого.
При згортанні рулети, швидше за все, трохи ламаються, але це нестрашно — заливка все виправить.
Заливаємо лаваш у формі сметанно-яєчної заливки,
Форму ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Пиріг посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо полуницею та подаємо до столу.