Маринована цибуля на зиму – закуска бюджетна та апетитна. Вона є чудовим доповненням до багатьох страв. Ще б пак, малосольний оселедець, соковиті шматочки шашлику або навіть консервовані гриби стануть ще смачнішими з додаванням цього пікантного інгредієнта. До того ж маринована цибуля чудово підходить як гарнір до будь-якої каші або овочевого салату, оскільки він не гіркий і не пекучий, не перебиває смак інгредієнтів, а доповнює його своєю хрусткою свіжістю та гостротою.
Отже, щоб замаринувати цибулю на зиму, щоб вона вийшла смачна, хрустка і апетитна, знадобиться такий набір продуктів:
- цибуля - 500 грам;
- вода - 400 мл;
- сіль – 2 чайн.л.;
- цукор – 2 стол.л.;
- оцет (9%) – 4 стол.л.;
- лавровий лист – 2 штуки;
- перець горошком до смаку;
- олія - 1 стол.л.
Цибулю для маринування найчастіше беруть червоний салатний, звичайний ріпчастий або шалот. Якщо є великі цибулини, їх для маринування потрібно нарізати великими часточками чи кільцями.
Отже, цибулю перебираємо, чистимо і миємо. У окропі бланшируємо 3-4 хвилини, потім обдаємо холодною водою - це прибере гіркоту. Залишимо в друшляку, щоб стекла вода.
У сотейник або каструлю влийте воду та олію, додайте лавровий лист і кілька горошин чорного чи духмяного перцю. Всипте сіль та цукор. Поставте на плиту та доведіть до кипіння.
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Відключення електроенергії скасували, але не скрізь: хто буде при світлі
Маша Єфросиніна нарешті показала радість зустрічі з воїном ЗСУ: "Як сильно мені зараз потрібний"
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Додайте в розсіл цибулю. Перемішайте все. Після повторного закипання варіть цибулю у маринаді 3 хвилини. За хвилину до кінця готування влийте в оцет сотейник.
Розкладіть цибулю по заздалегідь простерилізованих баночках і залийте киплячим маринадом доверху.
Закрийте банки стерильними кришками. Укутайте заготовку теплою ковдрою або рушником, баночки при цьому переверніть верх дном.
Коли банки повністю охолонуть, їх необхідно прибрати в холодне місце для тривалого зберігання.
Мариновану цибулю часто подають до шашлику, додають до салатів або прикрашають ними бутерброди. А солона риба із цією закускою розкриває свій смак повністю.
Читайте також:
Це дуже тривожний дзвіночок: що означає, якщо на вашій ділянці почав рости чистотіл
І спробуйте сказати, що це не смакота: рецепт овочевої запіканки з баклажаном, помідорами та сиром
Господиням на замітку: у якому посуді не можна варити варення - вже за тиждень воно у вас скисне