Трубочки з лаваша з яєчно-сирною начинкою – швидка та проста закуска, від якої гості завжди у захваті. Продукти потрібні найпростіші, зазвичай такий набір інгредієнтів є вдома у кожної господині. Обсмажені палички з лаваша з сиром, яйцем та зеленню виходять хрусткі зовні та з ніжною тягучою начинкою всередині. Вони підійдуть не лише як швидка закуска для гостей, а й як простий перекус на кожен день.
Для приготування трубочок з лавашу з сиром та яйцем зберіть необхідні інгредієнти за списком:
- лаваш тонкий – 230 г;
- яйця – 3 штуки;
- сир твердий – 180 г;
- сметана – 150 г;
- петрушка – 20 г;
- олія рослинна - 15 мл;
- олія вершкове - 15 г;
- сіль за смаком:
- перець чорний мелений - на смак.
Яйця відварюємо 8 хвилин після закипання, потім залишаємо охолонути в холодній воді. Після цього яйця очищаємо та натираємо на великій тертці.
Твердий сир натираємо на великій тертці та додаємо до яєць.
Петрушку подрібнюємо і додаємо до яєць та сиру. Трохи петрушки залишаємо, щоб посипати готову страву.
Все перемішуємо до однорідності – начинка готова.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Лаваш нарізаємо прямокутними шматочками приблизно 13х17 см.
На один бік прямокутника з лаваша викладаємо яєчно-сирну суміш і рівномірно розподіляємо начинку на 2/3 прямокутника лаваша.
Згортаємо лаваш із начинкою в щільний рулет. Край лаваша можна змастити водою, щоб трубочки не розклеювалися. Так формуємо всі трубочки з лаваша.
Сковороду-гриль (або звичайну сковороду) розігріваємо, поверхню змащуємо олією (вершкове+рослинне), потім укладаємо заготовки.
Смажимо трубочки на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Поверхня трубочок має підрум'янитися, а сир усередині повністю розплавитися.
Готові трубочки з лаваша з сиром і яйцями посипаємо петрушкою, що залишилася, і подаємо гарячими.