Трубочки з лаваша з яєчно-сирною начинкою – швидка та проста закуска, від якої гості завжди у захваті. Продукти потрібні найпростіші, зазвичай такий набір інгредієнтів є вдома у кожної господині. Обсмажені палички з лаваша з сиром, яйцем та зеленню виходять хрусткі зовні та з ніжною тягучою начинкою всередині. Вони підійдуть не лише як швидка закуска для гостей, а й як простий перекус на кожен день.

Для приготування трубочок з лавашу з сиром та яйцем зберіть необхідні інгредієнти за списком:

  • лаваш тонкий – 230 г;
  • яйця – 3 штуки;
  • сир твердий – 180 г;
  • сметана – 150 г;
  • петрушка – 20 г;
  • олія рослинна - 15 мл;
  • олія вершкове - 15 г;
  • сіль за смаком:
  • перець чорний мелений - на смак.

Яйця відварюємо 8 хвилин після закипання, потім залишаємо охолонути в холодній воді. Після цього яйця очищаємо та натираємо на великій тертці.

Твердий сир натираємо на великій тертці та додаємо до яєць.

Петрушку подрібнюємо і додаємо до яєць та сиру. Трохи петрушки залишаємо, щоб посипати готову страву.

Додаємо сметану, сіль та перець.

Все перемішуємо до однорідності – начинка готова.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Показати ще

Лаваш нарізаємо прямокутними шматочками приблизно 13х17 см.

На один бік прямокутника з лаваша викладаємо яєчно-сирну суміш і рівномірно розподіляємо начинку на 2/3 прямокутника лаваша.

Згортаємо лаваш із начинкою в щільний рулет. Край лаваша можна змастити водою, щоб трубочки не розклеювалися. Так формуємо всі трубочки з лаваша.

Сковороду-гриль (або звичайну сковороду) розігріваємо, поверхню змащуємо олією (вершкове+рослинне), потім укладаємо заготовки.

Смажимо трубочки на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Поверхня трубочок має підрум'янитися, а сир усередині повністю розплавитися.