Приготувати на зиму часникові стрілки можна різними способами, серед яких: засолювання, маринування, заморозка, повністю, через м'ясорубку, шматочками, з різними продуктами чи власними силами. Їх додають у супи та борщі, у рагу та запіканки.
При цьому найцікавішим способом заготівлі вважається той, при якому стрілки подрібнюють блендером або в м'ясорубці до стану паштету. Змішують при цьому тільки із сіллю, щоб не забивати смаку. Зберігають у банках у холодильнику. Така паста гарна, як намазка. До неї можна додавати інші інгредієнти. Змішувати з іншими видами, отримуючи нову закуску, наприклад з печінковим паштетом.
Щоб приготувати на зиму закуску з часникових стрілок через м'ясорубку, знадобиться лише два інгредієнти:
- часникові стрілки – 500 грам;
- сіль - 2 стол.
Важливо!
- Найкраще збирати стрілки наприкінці травня або на початку червня, коли стрілки та бульбочки ніжні та соковиті.
- А ось щільні та жорсткі стрілки не підійдуть для заготівлі.
Часникові стрілки вимийте в теплій воді і розкладіть на паперовому рушнику, щоб стекла вода, і вони обсохли. Після цього відокремте бульбашки від стрілок, вони нам не знадобляться.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Підготовлені часникові стрілки наріжте на невеликі шматочки. Це дозволить легко їх пропустити через м'ясорубку.
Підготовлені часникові стрілки прокрутіть через м'ясорубку з дрібними ґратами. Якщо хочете, щоб маса була одноріднішою, пропустіть часникову масу через м'ясорубку ще раз.
У часникову масу додайте|добавляйте| сіль|соль| і перемішайте. Залишіть масу на 10-15 хвилин до виділення соку та розчинення солі. Сіль беріть велику, не йодовану, не дрібну, щоб масу не пересолити та заготівля не зіпсувалася.
У підготовлені банки розкладіть часникову масу вгору і щільно утрамбуйте. Закрийте банки кришками і заберіть на зберігання холодильник. При використанні приправи з часникових стрілок врахуйте, що вони добре солоні, тому потрібно буде зменшити кількість солі при приготуванні.
З цією приправою також добре поєднується базилік, орегано та кріп. Найкраще масло для приготування – оливкова або кукурудзяна.
Використання пасти з часникових стрілок:
- Змішайте пасту з часникових стрілок з оливковою олією та додайте до варених макаронних виробів. Страву можна також посипати пармезаном та свіжою зеленню.
- Використовуйте пасту як основу маринаду. Просто змішайте її з олією, соєвим соусом та спеціями. Замаринувати можна рибу та м'ясо.
- Додайте пасту з часнику в супи або рагу для насиченого смаку та аромату.
- Пасту з часникових стрілок можна подати на підсушеному хлібі або тостах, особливо якщо змастити їх вершковим маслом або м'яким сиром.
Читайте також:
Соковитіша та хрумка: рецепт швидкої маринованої капусти шматочками в банку