Приготувати на зиму часникові стрілки можна різними способами, серед яких: засолювання, маринування, заморозка, повністю, через м'ясорубку, шматочками, з різними продуктами чи власними силами. Їх додають у супи та борщі, у рагу та запіканки.

При цьому найцікавішим способом заготівлі вважається той, при якому стрілки подрібнюють блендером або в м'ясорубці до стану паштету. Змішують при цьому тільки із сіллю, щоб не забивати смаку. Зберігають у банках у холодильнику. Така паста гарна, як намазка. До неї можна додавати інші інгредієнти. Змішувати з іншими видами, отримуючи нову закуску, наприклад з печінковим паштетом.

Щоб приготувати на зиму закуску з часникових стрілок через м'ясорубку, знадобиться лише два інгредієнти:

  • часникові стрілки – 500 грам;
  • сіль - 2 стол.

Важливо!

  • Найкраще збирати стрілки наприкінці травня або на початку червня, коли стрілки та бульбочки ніжні та соковиті.
  • А ось щільні та жорсткі стрілки не підійдуть для заготівлі.

Часникові стрілки вимийте в теплій воді і розкладіть на паперовому рушнику, щоб стекла вода, і вони обсохли. Після цього відокремте бульбашки від стрілок, вони нам не знадобляться.

Популярні новини зараз

Апельсинові оладки з маком: рецепт сніданку, який пахне щастям

Комуналка здорожчала на 20% одним махом: що піднялося в ціні найбільше

Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"

Із цим краще не жартувати: яку молитву читають перед випіканням паски

Показати ще

Підготовлені часникові стрілки наріжте на невеликі шматочки. Це дозволить легко їх пропустити через м'ясорубку.

Підготовлені часникові стрілки прокрутіть через м'ясорубку з дрібними ґратами. Якщо хочете, щоб маса була одноріднішою, пропустіть часникову масу через м'ясорубку ще раз.

У часникову масу додайте|добавляйте| сіль|соль| і перемішайте. Залишіть масу на 10-15 хвилин до виділення соку та розчинення солі. Сіль беріть велику, не йодовану, не дрібну, щоб масу не пересолити та заготівля не зіпсувалася.

У підготовлені банки розкладіть часникову масу вгору і щільно утрамбуйте. Закрийте банки кришками і заберіть на зберігання холодильник. При використанні приправи з часникових стрілок врахуйте, що вони добре солоні, тому потрібно буде зменшити кількість солі при приготуванні.

З цією приправою також добре поєднується базилік, орегано та кріп. Найкраще масло для приготування – оливкова або кукурудзяна.

Використання пасти з часникових стрілок:

  • Змішайте пасту з часникових стрілок з оливковою олією та додайте до варених макаронних виробів. Страву можна також посипати пармезаном та свіжою зеленню.
  • Використовуйте пасту як основу маринаду. Просто змішайте її з олією, соєвим соусом та спеціями. Замаринувати можна рибу та м'ясо.
  • Додайте пасту з часнику в супи або рагу для насиченого смаку та аромату.
  • Пасту з часникових стрілок можна подати на підсушеному хлібі або тостах, особливо якщо змастити їх вершковим маслом або м'яким сиром.

Читайте також:

Соковитіша та хрумка: рецепт швидкої маринованої капусти шматочками в банку

Він ідеально підійде для м'яса та салатів: рецепт найсмачнішої маринованої цибулі на зиму без стерилізації.

Цією закускою баба Віра славилася на все село: рецепт хрустких маринованих огірків із додаванням горілки