Курячі серця з баклажанами - смачна повсякденна страва, яку можна подавати як підливу до гарнірів.
Отже, щоб приготувати тушковані баклажани з курячими сердечками та сиром, підготуємо насамперед необхідні продукти:
- курячі серця - 330 г;
- баклажан – 280 г;
- помідори – 200 г;
- часник – 4 зубчики;
- сир твердий – 55 г;
- олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки);
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- лавровий лист – 2 шт.;
- перець чорний горошком – 1/3 ч. ложки;
- чебрець свіжий - 4-5 гілочок;
- петрушка свіжа (для подачі) – 10 г.
Курячі серця очищаємо від судин та надлишків жиру (в очищеному вигляді – 300 г) і перекладаємо в каструлю.
Додаємо лавровий лист та чорний перець горошком. Солимо (1/4 ч. ложки). Вливаємо невелику кількість води.
Після закипання варимо потрошки на невеликому вогні близько 30 хвилин до готовності.
Часник очищаємо та подрібнюємо ножем.
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Помідори розрізаємо на дві частини. Кожну половинку натираємо на великій тертці, залишаючи шкірку в руці.
Баклажани викладаємо в розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо на невеликому вогні, періодично помішуючи, 4-5 хвилин до м'якості.
Додаємо подрібнений часник.
Подрібнені помідори, чебрець і сіль відправляємо у сковороду.
Перемішуємо і гасимо 2-3 хвилини без кришки.
Готові курячі серця дістаємо з каструлі. Трохи остудити, кожне серце розрізаємо навпіл.
Серця перекладаємо до овочів. Перемішуємо.
Готуємо на невеликому вогні 2-3 хвилини.
Сир натираємо на середній тертці. Посипаємо вміст сковороди сиром.
Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою сковороду і залишаємо на 2-3 хвилини, щоб сир розплавився.
Тушковані баклажани з курячими серцями і сиром розкладаємо по порціях і посипаємо подрібненою петрушкою.
Подавати страву краще гарячою, можна з гарніром з картоплі, рису або просто зі свіжим хлібом.
Читайте також:
Це дуже важливий знак: що означає, якщо на вашому городі чи на дачі почали рости гриби