Латкес, вони ж - драники, деруни та картопляники, а також німецькі Reibekuchen. Картопляні оладки, ось що це, такі улюблені та рідні. Ось тільки мало хто знає, що німці завжди подають свої пікантно-гострі картопляні оладки Reibekuchen із кисло-солодким яблучним пюре. Як виявилося, в єврейській кухні є ще незвичайніший рецепт.
Картопля та яблука - на перший погляд дивне поєднання для оладок, але виявилося дуже смачним.
Отже, щоб приготувати справжні картопляні оладки по-єврейськи, знадобиться такий набір продуктів:
- картопля – 750 г;
- яблука кисло-солодкі – 1-2 штуки;
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
- яйця – 2 штуки;
- борошно - 2 ст. ложки;
- розпушувач – 0,5 ч. ложки;
- сіль за смаком;
- рослинна олія для смаження;
- сметана для подачі.
Очистити картоплю, цибулю та яблука. З яблук вийняти серцевину.
Важливо!
- Щоб картопля та яблуко швидко не потемніли, рекомендується використовувати керамічний ніж.
З іншого боку, можна все натерти на середній тертці – кому як до вподоби. У цьому випадку, масу потрібно залишити на 20-30 хвилин, потім злити сік, що виділився, масу ретельно віджати і викласти в миску.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Розбиваємо яйце, додаємо розпушувач, сіль, муку і, знову ж таки, щоб картопля з яблуком не потемніли, використовуємо дерев'яну ложку. Добре перемішуємо.
Смажити оладки потрібно на добре розігрітій сковороді на олії з двох сторін до золотистого кольору (близько 4-5 хвилин). Наприкінці довести до готовності на маленькому вогні під кришкою.
Знімаємо оладки на паперовий рушник, щоб пішла зайва олія.