Латкес, вони ж - драники, деруни та картопляники, а також німецькі Reibekuchen. Картопляні оладки, ось що це, такі улюблені та рідні. Ось тільки мало хто знає, що німці завжди подають свої пікантно-гострі картопляні оладки Reibekuchen із кисло-солодким яблучним пюре. Як виявилося, в єврейській кухні є ще незвичайніший рецепт.

Картопля та яблука - на перший погляд дивне поєднання для оладок, але виявилося дуже смачним.

Отже, щоб приготувати справжні картопляні оладки по-єврейськи, знадобиться такий набір продуктів:

  • картопля – 750 г;
  • яблука кисло-солодкі – 1-2 штуки;
  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
  • яйця – 2 штуки;
  • борошно - 2 ст. ложки;
  • розпушувач – 0,5 ч. ложки;
  • сіль за смаком;
  • рослинна олія для смаження;
  • сметана для подачі.

Очистити картоплю, цибулю та яблука. З яблук вийняти серцевину.

Важливо!

  • Щоб картопля та яблуко швидко не потемніли, рекомендується використовувати керамічний ніж.
У чашу блендера викласти очищені та порізані на шматочки картопля, яблуко та цибуля. Щоб маса легше і швидше стала гомогенною, можна додати в блендер трохи олії.

З іншого боку, можна все натерти на середній тертці – кому як до вподоби. У цьому випадку, масу потрібно залишити на 20-30 хвилин, потім злити сік, що виділився, масу ретельно віджати і викласти в миску.

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Розбиваємо яйце, додаємо розпушувач, сіль, муку і, знову ж таки, щоб картопля з яблуком не потемніли, використовуємо дерев'яну ложку. Добре перемішуємо.

Смажити оладки потрібно на добре розігрітій сковороді на олії з двох сторін до золотистого кольору (близько 4-5 хвилин). Наприкінці довести до готовності на маленькому вогні під кришкою.

Знімаємо оладки на паперовий рушник, щоб пішла зайва олія.