Консервовані помідори часточками – це ідеальна заготівля на зиму. Закриті помідори, порізані на частинки, не тільки добре смакують з іншими стравами, але можуть стати салатом взимку.

Помідори часточками з цибулею та олією на зиму стане паличкою-виручалочкою в холодну пору року, коли так хочеться подати що-небудь соковите до м'яса чи риби, з кашею чи макаронами, з картопляним пюре.

Отже, щоб законсервувати помідори часточками на зиму, приготуємо перш за все продукти:

  • помідори – 1 кг;
  • цибуля ріпчаста - 2 штуки;
  • часник – 4 зубчики;
  • петрушка – 10 грам;
  • кріп – 10 грам;
  • корінь хрону – 10 грам;
  • олія - ​​2 стол.л.
Для цього рецепту рекомендується використовувати щільні помідори, невеликого розміру з товстою шкіркою.
Помідори промийте у воді, просушіть паперовими серветками або відкиньте на друшляк. Розріжте томати на половинки чи четвертинки.
Очистіть від шкірки цибулю. Наріжте кільцями, якщо цибулини невеликі і півкільцями, якщо цибуля велика.
Часник очистіть від лушпиння, поділіть на зубчики.
Банки помийте з содою, а потім простерелізуйте будь-яким зручним способом - на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці.

У чисті банки на дно потрібно покласти приготовлену зелень, кілька кілочків цибулі, пару зубків часнику та шматочок кореня хрону.

Зверху щільно покладіть помідори, прокладаючи між рядами залишки цибулі. Укладіть помідори до плічок банок.

Далі потрібно приготувати маринад:

Популярні новини зараз

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Маша Єфросиніна нарешті показала радість зустрічі з воїном ЗСУ: "Як сильно мені зараз потрібний"

Показати ще
  • вода - 1 л.;
  • цукор – 3 стол.л.;
  • сіль – 1 стол.л.;
  • лавровий лист – 1 штука;
  • запашний перець – 3 штуки;
  • гвоздика – 3 штуки;
  • столовий оцет (9%) – 1 стол.л.;

Для приготування маринаду кип'ятимо воду з додаванням солі, цукру та всіх зазначених спецій. Коли маринад закипить, його потрібно проварити 5 хвилин|мінути|, помішуючи ложкою, щоб|аби| сипучі повністю розчинилися. Влийте столовий оцет і вимкніть вогонь.

Залийте киплячим маринадом помідори в банках, щоб він повністю закривав вміст банок. У кожну банку влийте по столовій ложці олії.

Відразу закатайте банки стерильними кришками. Дайте заготівлі охолонути у перевернутому вигляді під теплим пледом.

Додаткової стерилізації така заготівля не вимагає, тому що оцет та хрін у складі виступають відмінними консервантами.

Зберігати помідори часточками з цибулею в прохолодному місці.

Читайте також:

Це дуже тривожний дзвіночок: що означає, якщо на вашій ділянці почав рости чистотіл

І спробуйте сказати, що це не смакота: рецепт овочевої запіканки з баклажаном, помідорами та сиром

Господиням на замітку: у якому посуді не можна варити варення - вже за тиждень воно у вас скисне