Салат з рисом на зиму – ситна, швидка та проста страва, яку можна вживати як самостійну страву, так і у складі овочевого або м'ясного супу.
- Рис (пропарений) – 100 грам;
- капуста білокачанна 300 г;
- помідори 200 грам
- морква 80 грам
- цибуля ріпчаста 80 грам
- олія 50 мл.;
- оцет 40 мл;
- сіль 2.5 грама
- цукор 2,5 гр
- часник 5 грам
Обсмажуємо цибулю та моркву на олії до м'якості, потім викладаємо капусту, накриваємо кришкою, даємо згасити протягом 15 хвилин, періодично помішуючи інгредієнти, після чого додаємо помідори і продовжуємо гасити ще 15 хвилин.
За цей час з овочів виділиться достатньо соку, не втрачаємо момент і викладаємо до овочів рис, а заразом насипаємо цукор і сіль, додаємо часник, готуємо під закритою кришкою на середньому вогні протягом 20 хвилин, при необхідності додаємо окріп.
Наприкінці додаємо оцет, тримаємо на вогні хвилину-другу і розкладаємо салат за попередньо простерилізованими банками. Закочуємо заготовки герметично, зберігаємо у льоху.
Читайте також:
Це дуже тривожний дзвіночок: що означає, якщо на вашій ділянці почав рости чистотіл
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Господиням на замітку: у якому посуді не можна варити варення - вже за тиждень воно у вас скисне