Рецепт салату з капусти без стерилізації не новий, проте дуже смачний!

Необхідні продукти:

  • капуста білокачанна – 2 кг.;
  • морква – 1.5 кг.;
  • часник – 2 зубчики;
  • вода - 0.7 л.;
  • рослинна олія - ​​30 мл.;
  • столовий оцет (9%) – 100 мл.;
  • лавровий лист – 5 штук;
  • перець горошком – 6 грам;
  • цукор – 50 грам;
  • сіль 1 стол.

Для салату потрібні добре зрілі та тугі качани капусти. Тоді салат вийде смачним, капуста залишиться соковитою та хрусткою.

З качана зніміть верхні листочки, вони, як правило, брудні та сухі, розріжте його на дві частини, видаліть качан. Дрібно наріжте капусту соломкою.

Моркву помийте, очистіть і наріжте соломкою. Або натріть її на великій тертці. А взагалі найпростіше капусту та моркву нашаткувати кухонним комбайном, це прискорить процес приготування салату.

Популярні новини зараз

Світла не буде довго: ДТЕК і Укренерго вводять екстрені відключення - графіки не працюють

Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми

Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники

Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися

Показати ще

Зубчики часнику очистіть і дрібно порубайте ножем. Складіть усі овочі в емальовану каструлю, перемішайте.

Приготуйте маринад салату. В іншу каструлю налийте чисту фільтровану холодну воду, додайте цукор, сіль, олію, лавровий лист і чорний перець горошком. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння та проваріть маринад протягом п'яти хвилин на середньому вогні.

Залийте отриманим маринадом овочеву суміш, спеції з маринаду також перекладіть у каструлю з овочами. Увімкніть вогонь і проваріть овочеву суміш на середньому вогні протягом 30 хвилин. Потім додайте оцет і варіть ще 5 хвилин|мінути|. Періодично перемішуйте овочі, щоб вони готувалися рівномірно. Одночасно промийте баночки з содою і простерилізуйте їх на водяній бані або в духовці, звичним вам способом. Кришки також промийте і простерилізуйте.

Банки краще візьміть невеликий обсяг, щоб після розтину салат довго не зберігався.

Готовий салат розкладіть по простерилізованих банках до плічок, щільно утрамбовуючи овочі. Залийте маринадом вміст банок, щоб він закривав салат, і одразу закрийте або закатайте їх. Переверніть банки догори дном і укутайте їх ковдрою. Залишіть у такому вигляді до повного остигання. Потім заберіть на зберігання в холодне місце.

Читайте також: