Макарони люблять практично всі без винятку. Готуються вони дуже швидко і просто: потрібна вода, сіль та трохи часу. Макарони можна заправити оливковою олією, посипати тертим сиром і подавати як гарнір до м'ясних, рибних або овочевих страв. Але ще смачнішим буде, якщо до них додати соус.

Отже, щоб приготувати домашній овочевий соус для макаронів на зиму, знадобиться такий набір продуктів:

  • помідори – 5 кг;
  • морква – 1 кг;
  • перець солодкий – 1 кг;
  • перець гострий – 3 штуки;
  • яблука – 2 штуки;
  • часник – 1 головка;
  • цукор – 0,5 кг (за смаком);
  • сіль – 4 ст. ложки (за смаком);
  • олія рослинна - 0,5 л;
  • оцет 6% - 1 склянка.

Насамперед потрібно зняти шкірку з помідорів. Для цього в окріп кидаємо помідори – вони мають вільно плавати. Чекаємо 20 секунд і витягаємо з води шумівкою. Далі опускаємо кожен помідор в миску з холодною водою, а коли овочі охолонуть, то зняти з них шкірку не важко - треба лише легко потягнути за край у надрізу. Помідори потрібно нарізати довільними шматочками.

Моркву нарізаємо невеликими шматочками.

Солодкий перець, гострий перець та яблуко нарізаємо довільними шматочками.

Відправляємо все в каструлю та варимо без кришки 1,5-2 години.

Додаємо до овочевої маси подрібнений часник, цукор та сіль. Не поспішайте висипати всю сіль та весь цукор відразу. Пробуйте.

Популярні новини зараз

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Показати ще

Додаємо оцет та олію. Перемішуємо.

Варимо соус ще 10-15 хвилин, але цього разу накриваємо кришкою каструлю.

Розливаємо овочевий соус по стерилізованих баночках, закриваємо стерилізованими кришками. Залишаємо під ковдрою повільно остигати.

Ще одна перевага цього соусу (крім розкішного смаку) – він ідеально підходить для швидкого обіду. Досить, наприклад, посмажити фарш чи відварити макарони, додати цей соус – і ситний обід готовий.

Читайте також:

Такої соковитої курки ви ще не куштували: рецепт курячої грудки у медовому соусі

Ніжний, смачний та корисний: рецепт соусу з червоної смородини до будь-якого м'яса та шашлику

Захочеться відкривати по банці на день: рецепт маринованої цвітної капусти в томатному соусі на зиму