Приготування овочевого салату на зиму – чудовий спосіб зберегти справжній смак літа. Наш рецепт пропонує комбінацію буряків, моркви, перцю та цибулі, збалансовано заправлених оцтом та олією. Цей салат не тільки додасть різноманітності вашому зимовому столу, але й стане джерелом вітамінів у холодну пору року.

Необхідні продукти:

  • буряк – 600 г;
  • помідори – 900 г;
  • морква – 450 г;
  • перець болгарський – 350 г;
  • цибуля ріпчаста - 300 г;
  • олія рослинна - 240 мл;
  • оцет 9% – 3 ст. ложки (45 мл);
  • цукор – 70 г;
  • сіль – 3 ч. ложки.

З вказаної кількості виходить приблизно 4 баночки об'ємом 500 мл.

Стерилізуємо банки та кришки будь-яким зручним способом.

Ретельно помийте буряк та моркву під проточною водою. Очистіть овочі від шкірки.

Моркву та буряки натираємо на тертці для корейської моркви та відправляємо у глибоку миску.

Популярні новини зараз

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще

Помідори очищаємо від шкірки. Для цього на кожному помідорі робимо неглибокий надріз хрестоподібний, викладаємо в глибоку миску і заливаємо окропом. Залишаємо приблизно на 3-4 хвилини. Потім зливаємо гарячу воду та заливаємо помідори холодною водою. Перепад температур допомагає легко зняти з помідорів шкірку. Розрізаємо помідори на 4 частини та вирізаємо плодоніжки.

Подрібнюємо очищені помідори у пюре за допомогою блендера або м'ясорубки.

Цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями і додаємо до буряка з морквою.

Болгарський перець очищаємо від плодоніжки та насіння та нарізаємо перець смужками товщиною приблизно півсантиметра. Перець також відправляємо у миску.

Перекладаємо овочі в глибоку каструлю (бажано з товстими стінками). Додаємо рослинну олію, сіль та цукор.

Поливаємо овочі томатним пюре. Злегка перемішуємо, щоб олія та томатне пюре добре просочилися вниз.

Ставимо каструлю на середнє нагрівання і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і, періодично помішуючи, гасимо овочі приблизно 35 хвилин.

Потім вливаємо оцет, перемішуємо та прогріваємо ще приблизно 1-2 хвилини.

Розкладаємо салат за простерилізованими банками і надаємо банки простерилізованими кришками.

Акуратно перевертаємо банки денцями вгору та перевіряємо, чи не підтікають кришки.

Обгортаємо банки теплим пледом або ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Охолоджений салат із буряка, перцю та моркви прибираємо на зберігання в комору або льох.

Читайте також:

І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму

Ситніше, ніж будь-яке м'ясо: рецепт ситного салату з баклажанами та білою квасолею на зиму

Дуже ситно, смачно та швидко: рецепт салату з баклажанів, яєць та помідорів з майонезом