Закуска "Татарська пісня" - це поєднання хрустких огірків із пікантним соусом із помідорів, яблук, перцю. Відмінна овочева закуска на всі пори року.
За запропонованим рецептом виходить пікантний, з яскравим насиченим смаком салат на всі випадки життя. Це не тільки смачний салат, а й дуже смачне рагу, яке можна їсти і влітку.
До речі, закуску "Татарська пісня" можна також готувати з баклажанами чи кабачками.
Готуємо інгредієнти для закуски з огірків на зиму:
- огірки – 500 г;
- помідори – 250 г;
- перець солодкий – 1 шт.;
- яблуко невелике – 1 шт.;
- морква – 1 штука;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- перець гострий чилі свіжий – 0,5 шт.;
- часник – 2-3 зубки;
- цукор – 50 г;
- сіль – 0,5 ст. л.;
- олія рослинна - 20 г;
- оцет 9% – 25 г.
Усі овочі добре промийте перед приготуванням салату.
Ріжемо середніми шматочками яблука, цибулю, моркву, помідори, часник, солодкий та гострий перець.
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Відправляємо овочі в блендер та подрібнюємо у густе пюре.
Огірки ріжемо не дуже товстими кружальцями.
Змішуємо огірки та овочеве пюре.
Через 30 хвилин при повільному томлінні закуска буде майже готова. Залишилося додати оцет, перемішати та зняти з вогню.
Щоб заготувати закуску з огірків на зиму, гарячою розкладаємо її по стерильним банкам і закочуємо прокип'яченими кришками.
Дайте закусці охолонути під теплою ковдрою, а потім відправте на зберігання в комору - закуска з огірків "Татарська пісня" на зиму готова.
Готову закуску "Татарська пісня" перед вживанням потрібно охолодити у холодильнику.
Така закуска з огірків та овочів буде гарно виглядати на святковому столі або просто подайте її разом із відвареною картоплею у будні на обід чи вечерю.
Читайте також:
Закуска, якої завжди здається мало: рецепт маринованих "тещих язичків" з огірків, що переросли.