Аджика з чорної смородини – це смачна та корисна альтернатива кетчупу. Ягідна суміш разом із спеціями надає стравам пікантного незвичайного смаку. Що ж до смородини, то вона добре підходить до будь-яких м'ясних страв – від тушкованої жирної свинини до смаженої курятини .
Для приготування аджики із чорної смородини візьміть продукти за списком:
- чорна смородина – 1 склянка;
- часник – 3 зубки;
- петрушка - 1 пучок (20 г);
- кріп – 1 пучок (20 г);
- сіль – 1 ч.л.;
- цукор – за смаком.
Можна використовувати як свіжу смородину, і заморожену.
Смородину перебрати, забрати гілочки, листочки, промити, просушити і помістити в чашу блендера.
Додайте нарізаний навпіл часник.
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися
Туди ж відправте нарізану зелень. Пробийте масу на великих обертах.
Посоліть і посахати за смаком. І знову увімкніть комбайн.
Аджике зі смородини потрібно настоятися добу, компонентам взаємно насититься смаком та ароматом.
Подавати як соус до м'яса, можна приготувати баночку на зиму та зберігати у холодильнику.
Зберігати пастоподібний соус треба у скляних банках із притертими кришками у прохолодному місці.
Нагадаємо, що смородина – це не лише смачні та яскраві ягоди, а й джерело численних корисних речовин. Так, вона містить вітаміни (С, Е, К, Р, групи В), гамма-ліноленову кислоту, каротини, пектини, поліфеноли, антоціани, флавоноїди, антиоксиданти, мінерали, дубильні речовини, ефірні олії.
При цьому калорійність ягід невисока – 63 кілокалорії на 100 грам.
Достатньо жмені ягід, щоб забезпечити організм добовою нормою вітаміну С, стабілізувати роботу нервової та кровоносної систем.
Пектини, що входять до складу смородини, пов'язують токсини, важкі метали та радіонукліди, усувають інтоксикацію організму, що дозволяє підвищити ефективність лікування при отруєннях.
Читайте також:
Ідеально підходить для будь-якого м'яса та сала: рецепт найсмачнішої аджики із зелених помідорів
Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків
Навіть аджика не потрібна: рецепт ніжного курячого філе з морквою та яблуком у кисло-солодкому соусі
Прекрасне доповнення до м'ясних страв: рецепт зеленої аджики із болгарського перцю на зиму