Заготовлений на зиму виноград під оливки виходить солодкувато-кислим смаком з легкою пікантною гірчичною ноткою. Така страва ідеально поєднується з різними сортами сиру, білим вином, в'яленим м'ясом, прошутто, хамоном, волоськими горіхами та фундуком.
Виноград (подовжений) – 600 г
Горчица в зернах (сухая) - 2 ч.л.
Перець запашний - 4 горошини
Перець чорний - 4 щіпки
Цукор - 1 ч.л.
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Сіль – 1 ст.л. з верхом
Оцет яблучний – 4 ст.л.
Вода - 300 мл
Зчистіть ягоди винограду з кистей у глибоку миску та залийте теплою водою, ретельно промийте, змиваючи з ягід живі дріжджі.
Промийте ємності та висипте в них виноград.
Закип'ятіть воду в чайнику і залийте її в банки із вмістом, підставляючи під дно банки ніж, щоб вона не луснула від перепаду температур. Накрийте жерстяними кришками і пропарте 10 хвилин|мінути|.
З'єднайте в каструлі сіль, мелений чорний перець, горошковий перець, зерна гірчиці і цукор. Влийте воду та помістіть каструлю на плиту, доведіть розсіл до кипіння.
Злийте гарячу воду з банок із виноградом. Зніміть каструлю з розсолом із плити, влийте в неї яблучний оцет і перемішайте.
Залийте маринад у банки з пропареними ягодами доверху.
Відразу ж закрутіть ємності гарячими кришками та перевірте герметичність.
Залишіть для охолодження на добу, а потім перенесіть на зберігання.
Зберігається заготівля протягом 8-9 місяців за невисокої температури як у підвалі чи льоху, і у коморі, у квартирі.
Читайте також:
Така закуска підійде і під м'ясо, і під картоплю: рецепт перцю, фаршированого виноградом на зиму