Мариновані сливи – проста в приготуванні, ефектна на смак заготівля, рецепт якої має бути у скарбничці у кожного кулінара.

Слива «Угорка»/ «Угорка» - 700 г

Гострий перець – 2 шт.

Маринад:

  • Вода - 400 мл
  • Цукор - 40 гр
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Запашний перець горошок – 5 шт.
  • Бадьян – 1 шт.
  • Оцет яблучний 6% - 2 ст.

Кількість інгредієнтів вказана для заготівлі 2 банок закуски об'ємом 0,5 літра.

Сливи попередньо огляньте, вимийте та обсушіть. Виберіть для маринування тільки тверді плоди, без пошкоджень, Дерев'яною шпажкою або зубочисткою проколіть кожен плід 4-5 разів - так шкірка не лусне при контакті з гарячим маринадом.

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Світла не буде довго: ДТЕК і Укренерго вводять екстрені відключення - графіки не працюють

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще

Приготуйте маринад. Закип'ятіть воду. Додайте цукор, лавровий лист, гвоздику, запашний перець та бадьян. Прокип'ятіть суміш на маленькому вогні 5 хвилин.

Додайте до підготовлених злив гострий перець. Влийте киплячий маринад і залиште суміш на 15 хвилин|мінути| при кімнатній температурі для настоювання.

Потім злийте маринад. Знову доведіть його до кипіння, ще раз залийте сливи та перець і наполягайте ще 15 хвилин.

Вимийте банки з содою та простерилізуйте будь-яким зручним способом (у мікрохвильовій печі, на парі, у духовці). Металеві кришки для консервації прокип'ятіть 3 хвилини.

Розподіліть сливи по підготовленим банкам. Додайте у кожну банку 1 гострий перець. Банки заповнюйте по шийку. При необхідності в процесі наповнення періодично струшуйте банку, щоб сливи розмістилися щільніше. Накрийте банки кришками.

Маринад доведіть до кипіння, влийте оцет і одразу ж вимкніть вогонь.

Невеликими порціями, поступово влийте маринад, що кипить, в банки, заповнивши їх догори і витіснивши тим самим все повітря. При накриванні банки кришкою в цьому випадку витікає незначна кількість маринаду.

Закатайте банки, переверніть та укутайте до повного остигання.

Зберігайте мариновані сливи у затемненому приміщенні далеко від джерел тепла.

Читайте також:

Захочеться відкривати банку за банкою: рецепт найсмачнішої аджики зі слив з яблуками

Підійде і під курку, і під свинину: рецепт домашнього кетчупу зі сливами по-вірменськи - облизуватимете ложку

І ось спробуйте від такого відмовитися: рецепт апетитної запіканки з молодої картоплі з куркою та вершками