Мариновані сливи – проста в приготуванні, ефектна на смак заготівля, рецепт якої має бути у скарбничці у кожного кулінара.
Слива «Угорка»/ «Угорка» - 700 г
Гострий перець – 2 шт.
Маринад:
- Вода - 400 мл
- Цукор - 40 гр
- Лавровий лист – 5 шт.
- Гвоздика – 5 шт.
- Запашний перець горошок – 5 шт.
- Бадьян – 1 шт.
- Оцет яблучний 6% - 2 ст.
Кількість інгредієнтів вказана для заготівлі 2 банок закуски об'ємом 0,5 літра.
Сливи попередньо огляньте, вимийте та обсушіть. Виберіть для маринування тільки тверді плоди, без пошкоджень, Дерев'яною шпажкою або зубочисткою проколіть кожен плід 4-5 разів - так шкірка не лусне при контакті з гарячим маринадом.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Світла не буде довго: ДТЕК і Укренерго вводять екстрені відключення - графіки не працюють
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Приготуйте маринад. Закип'ятіть воду. Додайте цукор, лавровий лист, гвоздику, запашний перець та бадьян. Прокип'ятіть суміш на маленькому вогні 5 хвилин.
Додайте до підготовлених злив гострий перець. Влийте киплячий маринад і залиште суміш на 15 хвилин|мінути| при кімнатній температурі для настоювання.
Потім злийте маринад. Знову доведіть його до кипіння, ще раз залийте сливи та перець і наполягайте ще 15 хвилин.
Вимийте банки з содою та простерилізуйте будь-яким зручним способом (у мікрохвильовій печі, на парі, у духовці). Металеві кришки для консервації прокип'ятіть 3 хвилини.
Розподіліть сливи по підготовленим банкам. Додайте у кожну банку 1 гострий перець. Банки заповнюйте по шийку. При необхідності в процесі наповнення періодично струшуйте банку, щоб сливи розмістилися щільніше. Накрийте банки кришками.
Маринад доведіть до кипіння, влийте оцет і одразу ж вимкніть вогонь.
Невеликими порціями, поступово влийте маринад, що кипить, в банки, заповнивши їх догори і витіснивши тим самим все повітря. При накриванні банки кришкою в цьому випадку витікає незначна кількість маринаду.
Закатайте банки, переверніть та укутайте до повного остигання.
Зберігайте мариновані сливи у затемненому приміщенні далеко від джерел тепла.
Читайте також:
Захочеться відкривати банку за банкою: рецепт найсмачнішої аджики зі слив з яблуками