Помідори чері у томатній пасті – універсальна заготівля на зиму. Адже в цьому випадку можна не тільки насолодитися смаком пікантних маленьких томатів, але й використовувати неймовірно соковиту пасту для спагетті, різних супів, рагу, страв з м'яса або риби.

Насамперед потрібно підготувати всі необхідні продукти для заготівлі маринованих помідорів чері в томатній пасті на зиму:

  • помідори чері – 1.5 кг.;
  • помідори – 300 грам;
  • сіль – 20 грам;
  • цукор – 60 грам;
  • оцет – 60 мл.;
  • перець чилі – 1 штука;
  • перець червоний мелений - 10 г;
  • перець горошком – 8 штук;
  • вода - 700 мл.
Спочатку потрібно приготувати домашню томатну пасту. Так як сорти "Алсу", "Бичаче серце", "Настенька" одночасно і м'ясисти, і відрізняються солодким, насиченим помідорним смаком, то з них томатна паста буде особливо смачною.
Отже, помідори потрібно промити під проточною водою і зняти шкірку. Робиться це легко та просто за принципом надрізав-ошпарив-здер. Так, на маківці помідора робимо тонким ножем неглибокий хрестоподібний надріз, заливаємо на пару хвилин окропом. Перекладаємо ошпарені помідори в холодну воду, після чого можна підчепити шкірку з надрізаного краю і легко зняти. Порізати овочі на чотири частини і за допомогою блендера перемолоти в пюре. Щоб томатна паста була однорідною консистенції, краще протерти її через сито - так піде насіння помідорів.
Далі необхідно зварити соус для помідорів чері. Для цього у невелику каструлю викласти приготовану томатну пасту та залити водою. Посолити та покласти цукор. Покласти в каструлю гострий перець і перець горошком.

Помити перець чилі. Почистити його, видаливши стебло, насіння та серцевину (при роботі з перцем чилі краще скористатися рукавичками), і дрібно порізати. Подрібнений пекучий перець також кинути у каструлю із соусом.

Перемішати вміст каструлі, довести до кипіння і на повільному вогні проварити протягом 10 хвилин.

Помідори чері промити і акуратно зняти шкірку тим самим способом, що й звичайних томатів.


Підготувати банки для консервації – добре помити та простерилізувати. Для цього можна скористатися духовкою, мікрохвильовою піччю або просто потримати банки над парою.

У гарячі простерилізовані банки акуратно (щоб не придушити) викласти помідори чері так, щоб томати щільно лежали один до одного.

У кожну банку влити 9-відсотковий оцет. На банку місткістю 0,5 л піде 10 мл оцту.

Потім залити томати приготованим соусом так, щоб усі чері були покриті. Закрити банки простерилізованими кришками.

На дно великої каструлі викласти рушник кухонний, викласти закатані банки і залити водою кімнатної температури. На повільному вогні довести до кипіння, і ще протягом 10-15 хвилин простерилізувати заготовки.

Перекласти гарячі банки з помідорами на дерев'яну шахівницю догори дном і вкрити ковдрою. Залишити так до повного остигання, після чого прибрати в темне прохолодне місце для зберігання на всю зиму.
Читайте також:
Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще