Ситний салат "Старий мисливець" можна сміливо назвати одним із найсмачніших серед салатів на зиму.

Зелені помідори – 200 грам Огірки – 200 грам Капуста качанна - 300 грам Болгарський перець – 200 грам Морква – 100 грам Часник ріпа - 1 шт. Чеснок - 1 зубчик Петрушка, кріп - по маленькій гілочці Сіль - за смаком (салат повинен здаватися трохи пересоленим) Оцтова есенція – 0,5 столові ложки (на літрову банку – 8-10 мл) Рослинна олія - ​​2 столові ложки

важливо!

  • Пропорції овочів наведені досить умовні. Можна покласти більше огірків або зелених помідорів, не можна додавати болгарський перець зовсім.

Всі овочі помити та почистити.

Моркву порізати соломкою середнього розміру. Терку краще не використовувати, тому що натерті овочі виходять м'якими.

Дрібно нарізати цибулю.

Перець очистити від насіння, нарізувати|нарізати| невеликими кубиками.

Огірки очистити від твердої шкірки (якщо вони не переросли, шкірку можна і не чистити). Нарізати крупною соломкою.

Популярні новини зараз

Леонардо Ді Капріо став об’єктом насмішок разом із 27-річною дівчиною: батя з пузом і юна богиня

Пенсіонерам готують "удар": виплати уріжуть у кілька разів - хто залишиться ні з чим

Дніпро в небезпеці: чому річка “цвіте” та що це означає для українців

Країна готується до депортацій біженців: 120 тисяч українців можуть опинитися поза законом

Показати ще
Зелені помідори порізати кубиками.

Капусту дрібно нашаткувати. Шматочки повинні бути в два рази більше шматочків інших інгредієнтів.

Додати роздавлений часник, посолити. Залишити на годинку, щоб овочі дали сік.

Потім нагріти, не доводячи до кипіння. В кінці нагрівання додати оцтову есенцію та олію.

важливо!

  • Такий салат краще нагрівати невеликими порціями не більше 2-х літрів за раз – це дозволить рівномірно прогріти овочі, не переварити їх.
Розкладаємо салат по банкам. Поступово розподіляємо по банкам сік, що виділився. Накриваємо простерилізованими кришками.

Наповнені баночки відправляємо на стерилізацію:

  • банки по 0,5 літри – 12 хвилин.
    банки 1 літр – 15 хвилин.

Салат мисливський закатати, укутати і дати повільно охолонути у закутаному вигляді. Якщо все зробити правильно, не переварити овочі, то вони залишаться хрусткими.

Читайте також:

Його називають "Зимовий делікатес": рецепт салату з цвітної капусти з болгарським перцем на зиму.

Взимку одна баночка з'їдається за день: рецепт салату з буряка, перцю та моркви на зиму

І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму