Болгарський перець по-корейськи на зиму цінують пікантний смак та збереження характерного аромату овочів. Приготовлена ​​закуска виходить хрумкою та соковитою.

Отже, щоб приготувати болгарський перець корейською, потрібен такий набір продуктів:

  • перець болгарський червоний – 1,5 кг;
  • часник – 4-5 зубчиків;
  • свіжа петрушка – 10-15 г;
  • оцет столовий 9% - 100 мл;
  • олія рослинна - 100 мл;
  • сіль - 2 ч. ложки;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • ще приправа для корейської моркви – 3 год.

Помийте і протріть болгарський перець, розріжте на дві половинки вздовж і витягніть насіння, серцевину, а також плодоніжку. М'якуш наріжте смужками невеликого розміру.

Часник очистіть і натріть на дрібній тертці.

Петрушку вимийте, струсіть і дрібно наріжте.

Додайте до підготовленого перцю сіль, цукор, олію, оцет, приправу для моркви по-корейськи, петрушку та часник.

Перемішайте та відставте миску з перцем на 2 години (маринуємо при кімнатній температурі). Періодично перемішуйте перці для рівномірного маринування.

Популярні новини зараз

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Показати ще

Ретельно вимийте банки та кришки гарячою водою з невеликою кількістю соди. Промийте банки холодною водою, щоб змити залишки соди і простерелізуйте будь-яким зручним способом.

Після закінчення зазначеного часу салат перекладаємо в чисті стерильні банки, щільно при цьому його утрамбовуючи. Залишки соку та маринаду рівномірно розподіліть по баночках.

Приступаємо до стерилізації: на дно глибокої великої каструлі кладемо рушник, ставимо банки і наливаємо теплу воду таким чином, щоб вона приблизно на 3 см не доходила до шийки банок. Накрийте банки чистими кришками. Доведіть воду до кипіння та на невеликому вогні стерилізуйте банки з перцем. Вода має трохи вирувати. Банки об'ємом 0,5 л потрібно стерилізувати щонайменше 20 хвилин, літрові – щонайменше 40 хвилин.

Акуратно дістаньте банки з перцем із каструлі. Щільно закрутіть кришками. Переверніть, щоб переконатися у герметичності.

Накрийте перевернуті банки теплою хусткою або пледом і залиште так до повного охолодження.

Після повного остигання поставте баночки з болгарським перцем корейською на зберігання в темне прохолодне місце.

Маринований болгарський перець по-корейськи відмінно підійде як доповнення до м'ясних страв та гарнірів, чудово розбавить насичені смаки своїм ароматом та кислинкою.

Читайте також:

Соковита, хрумка та швидка: рецепт капусти по-корейськи, яка закривається шматками

На одному шматочку ви точно не зупинитесь: рецепт рулету з лаваша з ковбасою та корейською морквою

Їх шаткують як капусту: рецепт апетитних і швидких кабачків по-корейськи на зиму