Приготуйте соковиті м'ясні котлети з овочами, які без сумніву сподобаються багатьом своїми чудовими смаковими якостями!

Насамперед потрібно підготувати необхідні продукти та спеції для приготування ситної страви з доступних сезонних продуктів з м'ясним фаршем:

  • фарш м'ясний – 470 г;
  • кабачок - 250 г;
  • баклажан – 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г;
  • морква – 80 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 30 г (1 ст. ложка з гіркою);
  • часник сушений – 1/2 ч. ложки;
  • сіль - 1/4 ч. ложки (за смаком);
  • перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
  • трави французькі сушені - 1/4 ч. ложки;
  • олія рослинна - 30-45 мл.

Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 15 котлет.

Для приготування котлет візьміть велику тертку та глибоку миску.

У кабачка потрібно відрізати хвостики, ніжну шкірку можна залишити.

Баклажан очистити від шкірки, відрізати хвостики.

Популярні новини зараз

Як кішка із собакою: знаки Зодіаку, які не зможуть побудувати гармонійні стосунки

На упаковці написано неправильно: скільки рідкого порошку для прання потрібно насправді

Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити

Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу

Показати ще

Усі овочі потрібно натерти на великій тертці.

Цибулю очистити, дрібно нарізати. Моркву очистити та натерти.

М'ясний фарш, цибулю та моркву перекласти в миску. Вбити яйце, додати часник та трави.

Додати віджаті кабачок та баклажан. Всипати борошно, сіль та мелений перець.
Усі інгредієнти в мисці потрібно дуже добре перемішати між собою до отримання необхідного по косистенції однорідного фаршу і прибрати миску холодильник на тридцять хвилин.
Після часу ще раз добре перемішуйте фарш в мисці, потім беріть необхідну кількість фаршу і відбивайте його в руках, після чого формуйте щільну котлету довільної форми.

Викласти котлети на сковороду з розігрітою олією. Смажити на середньому вогні 3-5 хвилин під кришкою.

Потім перевернути. Смажити ще 3-5 хвилин без кришки на маленькому вогні.
Готові котлети викласти на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Читайте також:

Рецепт котлет "Дует" з фаршу та печінки, які перевернуть ваше життя: класичні більше не захочеться

І навіть п'яти штук вам здасться мало: рецепт апетитних та соковитих котлет із фаршу з баклажаном

Ви й не здогадувалися, наскільки це смачно: рецепт шведських котлет із буряком та м'ясним фаршем