Приготуйте соковиті м'ясні котлети з овочами, які без сумніву сподобаються багатьом своїми чудовими смаковими якостями!

Насамперед потрібно підготувати необхідні продукти та спеції для приготування ситної страви з доступних сезонних продуктів з м'ясним фаршем:

  • фарш м'ясний – 470 г;
  • кабачок - 250 г;
  • баклажан – 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г;
  • морква – 80 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 30 г (1 ст. ложка з гіркою);
  • часник сушений – 1/2 ч. ложки;
  • сіль - 1/4 ч. ложки (за смаком);
  • перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
  • трави французькі сушені - 1/4 ч. ложки;
  • олія рослинна - 30-45 мл.

Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 15 котлет.

Для приготування котлет візьміть велику тертку та глибоку миску.

У кабачка потрібно відрізати хвостики, ніжну шкірку можна залишити.

Баклажан очистити від шкірки, відрізати хвостики.

Популярні новини зараз

Перше кохання Насті Каменских: чому пара не склалась і ДТП, в якій загинула ціла родина

Догляд за полуницею у вересні: правила поливу, обробки та підживлення

Як часто і навіщо перезавантажувати смартфон: ви здивуєтеся, як це корисно

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Усі овочі потрібно натерти на великій тертці.

Цибулю очистити, дрібно нарізати. Моркву очистити та натерти.

М'ясний фарш, цибулю та моркву перекласти в миску. Вбити яйце, додати часник та трави.

Додати віджаті кабачок та баклажан. Всипати борошно, сіль та мелений перець.
Усі інгредієнти в мисці потрібно дуже добре перемішати між собою до отримання необхідного по косистенції однорідного фаршу і прибрати миску холодильник на тридцять хвилин.
Після часу ще раз добре перемішуйте фарш в мисці, потім беріть необхідну кількість фаршу і відбивайте його в руках, після чого формуйте щільну котлету довільної форми.

Викласти котлети на сковороду з розігрітою олією. Смажити на середньому вогні 3-5 хвилин під кришкою.

Потім перевернути. Смажити ще 3-5 хвилин без кришки на маленькому вогні.
Готові котлети викласти на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Читайте також:

Рецепт котлет "Дует" з фаршу та печінки, які перевернуть ваше життя: класичні більше не захочеться

І навіть п'яти штук вам здасться мало: рецепт апетитних та соковитих котлет із фаршу з баклажаном

Ви й не здогадувалися, наскільки це смачно: рецепт шведських котлет із буряком та м'ясним фаршем