Овочева ікра - одна з найзнаменитіших закусок у кожній родині. Її можна заготовляти на зиму, а можна свіжоприготовлену подати на крутонах білого хліба на перекус, або як холодну закуску на святковий стіл.

Підготувати продукти для ікри з перцю та помідорів:

  • перець – 1 кг;
  • помідори – 1 кг;
  • цибуля - 1 кг;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • перець чорний мелений - 1 ч. ложка;
  • лавровий лист – 2 шт.

Овочі вимити та обсушити.

Цибулю почистити і дрібно нарізати.

Перець очистити від плодоніжок та насіння, нарізати невеликими кубиками.

Помідори розрізати на 4-6 часточок. Якщо помідори великі, часточок має бути більше.

Популярні новини зараз

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Світла не буде довго: ДТЕК і Укренерго вводять екстрені відключення - графіки не працюють

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили

Показати ще

Всі овочі з'єднати і тушкувати перець із цибулею та помідорами під кришкою 30 хвилин.

Потім зняти кришку, додати сіль, цукор та спеції та уварювати ікру з перцю та помідорів до густоти (ще 15 хвилин), постійно помішуючи.

Банки та кришки ретельно вимити та прокип'ятити.

У гарячому вигляді ікру з перцю та помідорів перекласти у підготовлені банки, накрити прокип'яченими кришками та одразу закупорити.

Ікра з перцю з цибулею та помідорами - це смачна овочева закуска та відмінне доповнення до м'ясних страв або картоплі.

Читайте також:

Її захочеться їсти ложками прямо з банки: рецепт найсмачнішої ікри з помідорів з морквою

Цією смакотою ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт швидкої маринованої капусти з яблуками та морквою

На одному шматочку ви точно не зупинитесь: рецепт рулету з лаваша з ковбасою та корейською морквою