Ми звикли до того, що котлетки можуть бути м'ясні, чи максимум з невеликим вмістом хліба (або з великим, якщо фаршу небагато).

Але ви знали, що ваші овочі на кухні теж можуть допомогти зробити відмінні котлети. Наприклад, зірка літа – кабачок. Давайте розберемося, як приготувати смачні котлети з кабачків. Цей рецепт вам точно сподобається.

Котлети з кабачків, кадр з відео

Інгредієнти:

Кабачки - 500 г;
Філе куряче - 500 г;
Морква - 100 г;
Цибуля - 150 г;
Картопля - 250 г;
Часник - 20 г;
Яйце - 1 шт.;
Петрушка - 15 г;
Чорний перець - ½ ч.л.;
Сіль - 2.5 ч.л.

Маринування кабачків, фото: youtube.com

Приготування кабачкових котлет:

1. Натираємо на великій тертці кабачки і очищену картоплю, солимо, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

Популярні новини зараз

"Холостяк" мріє про неї? Анна Трінчер відерто розповіла про свою участь в романтичному шоу після розлучення

Експрес-рецепт супу з фрикадельками: 20 хвилин - та тарілка готова

Анна Алхім раптово зникла з України: тепер вона в Дубаї і не планує повертатися

"Динамо" - уже не гранд? На Кіпрі роздмухали скандал перед матчем із Пафосом: "Українці опустились"

Показати ще

2.Нарізаємо дрібно цибулю, натираємо на великій тертці моркву. У сковороді на олії обсмажуємо цибулю та моркву, пропускаємо до них через прес часник. Через кілька хвилин знімаємо овочі з вогню.

3. Віджимаємо кабачок і картопля від зайвої рідини, додаємо до них куряче філе. Шинкуємо петрушку, додаємо в суміш кабачка, картоплі та м'яса. Розбиваємо в суміш яйце, викладаємо обсмажену цибулю та моркву, солимо, посипаємо чорним перцем загальну масу, ретельно перемішуємо.

4. У сковороді на олії обсмажуємо котлети, заздалегідь формуємо їх змоченими у воді руками. Важливо робити котлети не особливо товстими, щоб вони змогли пропікатися усередині. Обсмажувати краще на вогні нижче за середнє з кожного боку.

Читайте також:

Від одного лише запаху відразу хочеться за стіл: рецепт шикарної запіканки з макаронів з кабачками та сиром.

Ця консервація стане улюбленою: рецепт літнього салату з помідорів, перцю та кабачків на зиму.