Гречані котлети з білокачанною капустою це дуже смачно! Можна їсти як гарнір, а можна як самостійну страву.

Підготуйте необхідні інгредієнти:

  • крупа гречана – 200 г;
  • капуста білокачанна – 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 60 г (2 ст. ложки з гіркою);
  • сухарі панірувальні - 30 г (2 ст. ложки);
  • сіль за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія - ​​25 мл

Гречану крупу добре промийте, перекладіть у каструлю. Влийте 400 мл води. Доведіть до кипіння, посоліть трохи (1/3 ч. ложки). Потім варіть на невеликому вогні 15-20 хвилин|мінути|, до готовності, періодично помішуючи.

Тим часом цибулю очистіть, наріжте кубиками.

У сковороді розігрійте 1 ст. ложку олії. Додайте|добавляйте| цибулю, обсмажте 3-4 хвилини на помірному вогні, помішуючи.

Капусту наріжте середньою соломкою.

Популярні новини зараз

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми

Показати ще
У каструлі доведіть до кипіння 600-800 мл води та викладіть туди капусту. Після закипання варіть на вогні нижче за середнє до м'якості. Молоду капусту варіть близько 5 хвилин, пізнього врожаю – 8-10 хвилин.

Капусту відкиньте на друшляк, промийте холодною водою. Відіжміть зайву рідину.

Коли гречка вбере всю рідину і приготується, відключіть вогонь. Кашу остудіть.

Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 190-200 градусів.

Капусту та гречану кашу перекладіть у миску. Перемішайте.

Убийте яйце. Перемішайте.

Всипте борошно. Перемішайте.

Додайте обсмажену цибулю. Перемішайте.

За смаком посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.

Сформуйте заготовки бажаної форми та розміру. Вага однієї заготівлі в даному рецепті - 80-90 г. Запануйте котлети з усіх боків у панірувальних сухарях.

Форму для запікання змастіть маслом, що залишилося. Викладіть заготовки (вийшло 9 шт.).

Відправте в попередньо розігріту до 190-200 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Котлети з капусти та гречки готові. Подавайте до столу у гарячому вигляді з улюбленим соусом, свіжими овочами чи зеленню.

Читайте також:

Рецепт котлет "Дует" з фаршу та печінки, які перевернуть ваше життя: класичні більше не захочеться

І навіть п'яти штук вам здасться мало: рецепт апетитних та соковитих котлет із фаршу з баклажаном

Ви й не здогадувалися, наскільки це смачно: рецепт шведських котлет із буряком та м'ясним фаршем