Гречані котлети з білокачанною капустою це дуже смачно! Можна їсти як гарнір, а можна як самостійну страву.
Підготуйте необхідні інгредієнти:
- крупа гречана – 200 г;
- капуста білокачанна – 200 г;
- цибуля ріпчаста - 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 60 г (2 ст. ложки з гіркою);
- сухарі панірувальні - 30 г (2 ст. ложки);
- сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Олія - 25 мл
Гречану крупу добре промийте, перекладіть у каструлю. Влийте 400 мл води. Доведіть до кипіння, посоліть трохи (1/3 ч. ложки). Потім варіть на невеликому вогні 15-20 хвилин|мінути|, до готовності, періодично помішуючи.
Тим часом цибулю очистіть, наріжте кубиками.
У сковороді розігрійте 1 ст. ложку олії. Додайте|добавляйте| цибулю, обсмажте 3-4 хвилини на помірному вогні, помішуючи.
Капусту наріжте середньою соломкою.
"Перемир'я - лише пастка": чому війна точно не закінчиться до Нового року, гучна заява нардепа
Цей салат для свят можна приготувати всього за 5 хвилин: рецепт з яйцями, сиром та зеленим горошком
"Тебе як Парубія?": Володимир Дантес показав шокуючі погрози, що пишуть колезі Лесі Нікітюк
Настя Каменських розвернулася до Латинської Америки? Українці вибухнули обуренням через мовний демарш зірки
Капусту відкиньте на друшляк, промийте холодною водою. Відіжміть зайву рідину.
Коли гречка вбере всю рідину і приготується, відключіть вогонь. Кашу остудіть.
Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 190-200 градусів.
Капусту та гречану кашу перекладіть у миску. Перемішайте.
Убийте яйце. Перемішайте.
Додайте обсмажену цибулю. Перемішайте.
За смаком посоліть і поперчіть. Добре перемішайте.
Сформуйте заготовки бажаної форми та розміру. Вага однієї заготівлі в даному рецепті - 80-90 г. Запануйте котлети з усіх боків у панірувальних сухарях.
Форму для запікання змастіть маслом, що залишилося. Викладіть заготовки (вийшло 9 шт.).
Відправте в попередньо розігріту до 190-200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Котлети з капусти та гречки готові. Подавайте до столу у гарячому вигляді з улюбленим соусом, свіжими овочами чи зеленню.
Читайте також:
Рецепт котлет "Дует" з фаршу та печінки, які перевернуть ваше життя: класичні більше не захочеться
І навіть п'яти штук вам здасться мало: рецепт апетитних та соковитих котлет із фаршу з баклажаном
Ви й не здогадувалися, наскільки це смачно: рецепт шведських котлет із буряком та м'ясним фаршем
