Ніщо не піднімає настрій швидше за смачний десерт, але іноді так не хочеться бігти за ним у магазин.

Звичайно, ми з радістю прийдемо на допомогу та поділимося з вами простим рецептом ніжного та бюджетного торта, який готується лише 30 хвилин.

Молочний торт, кадр з відео

Інгредієнти для тіста:

Яйця - 4 шт.;
Цукор - 250 г;
Борошно - 350 г;
Молоко – 250 мл;
Ванільний цукор - 2 ч.л.;
Олія вершкове - 70 г;
Розпушувач – 2 ч.л.;
Сіль - ⅔ ч.л.

Інгредієнти для крему:

Молоко – 500 мл;
Цукор - 100 г;
Крохмаль - 40 г;
Яйце - 1 шт.;
Ванільний цукор - 1 ст.л.;
Олія вершкове - 100 г.

Приготування Молочного торта:

1.Висипаємо до яєць сіль та цукор, збиваємо міксером до побіління маси та збільшення її в розмірах. Молоко змішуємо з ванільним цукром та вершковим маслом, розігріваємо майже до кипіння. У яєчну масу висипаємо частину борошна та розпушувач, замішуємо тісто. Вливаємо в тісто половину загальної кількості гарячого молока, продовжуємо заміс.

Популярні новини зараз

Догляд за полуницею у вересні: правила поливу, обробки та підживлення

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Тепер розпочнуться важкі часи: українців у Німеччині позбавляють статусу тимчасового захисту – що треба знати

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

2.Висипаємо в тісто залишки борошна, виливаємо залишки молока, замішуємо тісто густе. Виливаємо тісто у форму для випікання, застелену пергаментом. Випікаємо пиріг за 180 градусів 30-35 хвилин. Духовку під час випікання не відчиняємо.

3.Для крему змішуємо в сотейнику крохмаль з ванільним та класичним цукром, розбиваємо туди яйце, вливаємо трохи молока та перемішуємо. Коли в суміші не залишиться грудок, вливаємо залишки молока і на середньому вогні варимо до загусання. Перекладаємо заварну основу в окрему тару, змішуємо із вершковим маслом. Залишаємо крем остигати, можна додати до нього фрукти.

Приготування молочного торта, кадр з відео

Ділимо бісквіт на два коржі, на один з них викладаємо весь крем, вирівнюємо. Накриваємо другим коржем кремовий шар, посипаємо пиріг цукровою пудрою.

Читайте також:

Дві порції з'їдаються за раз: рецепт помідорів, фаршированих куркою та сиром .

Справжня італійська насолода: рецепт соковитих макаронів з баклажанами та броколі .