Якщо смажена картопля для вас занадто калорійна, а варена вже набридла, то вам варто дізнатися, як приготувати картоплю по-єврейськи, фаршировану м'ясом.
Приготуємо насамперед начинку.
Необхідні продукти:
- фарш яловичий – 250 г;
 - цибуля ріпчаста - 1 шт.;
 - часник – 1 зубок;
 - яйце куряче - 1 шт.;
 - кумін – 0,5 ч. ложки;
 - петрушка – 10 г;
 - сіль – за смаком;
 - перець чорний мелений - за смаком;
 - кориця мелена - 1 щіпка (за бажанням).
 
Важливо!
- Фарш можна приготувати самому, а можна купити готовий.
 
Дрібно наріжемо цибулю, додамо пропущений через прес часник.
Зелень петрушки дрібно нарубати ножем.
Як проскочити польський кордон без черг: секрети автомобілістів у 2025 році
Чому городники масово саджають помідори в шкарпетки: божевільний лайфхак, який реально подвоює врожай
"Холостяк" під час війни: Григорій Решетнік заявив, що шоу з Цимбалюком об'єднує Україну
Іржа не спить: 7 популярних авто, які розсипаються швидше, ніж ви встигнете пройти ТО
Викладемо всі інгредієнти до фаршу, вб'ємо у фарш куряче яйце. Додамо всі спеції. Добре перемішаємо фарш.
Тепер займемося картоплею.
Особливість єврейської страви полягає у нарізанні картоплі. Картоплю розрізають навпіл поперек. Відрізають краї та акуратно ножем роблять розріз, не дорізаючи до кінця.
Приготовленим раніше фаршем заповнюємо картоплю.
Наступний етап – картопля потрібно запанувати.
Продукти для кляру:
- борошно - 3 ст. ложки;
 - яйце куряче - 1 шт.;
 - вода – 1 ст. ложка;
 - сіль - щіпка.
 
Яйце збиваємо зі щіпкою солі та водою. Борошно викладаємо в плоску тарілку або блюдце.
Обмочуємо кожен шматок картоплі в клярі і обвалюємо в борошні.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо картоплю з кожного боку по 5 хвилин.
Викладаємо обсмажену картоплю в сотейник або казанок, який призначений для тривалого гасіння.
Залишилось приготувати соус.
Необхідні продукти:
- томати у власному соку – 400 г;
 - цибуля ріпчаста - 1 шт.;
 - часник – 1 зубок;
 - олія оливкова - 1 ст. ложка;
 - перець чилі мелений - 0,5 ч. ложки;
 - паприка мелена солодка – 0,5 ч. ложки;
 - перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки;
 - кумін - 1 щіпка.
 
У сковороді з додаванням олії обсмажуємо протягом 5-7 хвилин, помішуючи, дрібно нарізану цибулю, пропущену через прес часник і всі спеції.
Потім додаємо до соусу томати у власному соку, порізані дрібним кубиком. Гасимо соус 10 хвилин.
- Якщо соусу недостатньо, щоб покрити ним всю картоплю, слід додати трохи води. Картопля має бути покрита соусом повністю.
 
Накриваємо сотейник або казанок кришкою і гасимо мафрум на повільному вогні 40 хвилин. Перевіряємо готовність картоплі, проколивши її вилкою, вона повинна добре входити до картоплі.
Мафрум – страва самодостатня. Подаємо його порційно зі свіжою мацою чи хлібом.
Читайте також:
Краще зробити запаси, щоб потім не шкодувати: що буде з цінами на картоплю, капусту та інші овочі
Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи
Секрети правильного зберігання картоплі: не проросте аж до весни навіть у сирому підвалі
