Ні для кого не секрет, що німці люблять страви з рубаного м'яса і навіть їдять свіжий сирий фарш - не тільки яловичий по-татарськи, а й свинячий по-німецьки - "мет" або "хакепетер" (нім. Hackepeter - букв. "рубаний" Петер"), на хлібі, як бутерброд. Можливо, саме тому в Німеччині і не дріб'ються з маленькими порційними котлетами, а роблять відразу одну, але більшу.

І справді, м'яса в Німеччині їдять удвічі більше, ніж у середньому у світі.

Отже, щоб приготувати одну велику котлету німецькою, знадобиться такий набір продуктів:

  • м'якоть яловичини – 500 г;
  • яйця – 4 штуки;
  • корінь селери – 40-50 г;
  • морква – 50 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт. (50 г);
  • часник – 2 зубки;
  • скибочка черствого білого хліба;
  • зелень петрушки та кропу – півпучка;
  • мускатний горіх мелений;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • олія рослинна або вершкове – 1 ст. ложки.

Відварити круто 3 яйця.

Порада:
  • Варіть круто яйця - покладіть в холодну воду, вода повинна повністю покрити яйця, додайте 1/2 ложечки солі, від моменту закипання води варіть 9-10 хвилин, зніміть каструлю з вогню, злийте окріп і залийте холодною водою - тоді навколо жовтка не буде сірого нальоту.

Хліб залити водою чи бульйоном, можна навіть потрібно використовувати вчорашній.

Популярні новини зараз

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Маша Єфросиніна нарешті показала радість зустрічі з воїном ЗСУ: "Як сильно мені зараз потрібний"

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили

Показати ще

Цибулю, часник і моркву очистити від шкірки, селеру помити.

Нарізати м'ясо та овочі невеликими шматочками - розмір шматочків має бути такий, щоб вони легко поміщалися в м'ясорубку.

Пропустити через м'ясорубку - яловичину, селеру, моркву, ук і часник і після всіх продуктів хліб (попередньо потрібно трохи віджати воду, хліб має бути вологий, але не мокрий).

Посолити, поперчити, додати|добавляти| мускатний горіх і яйце. Добре перемішати - має вийти однорідна маса.

Варені яйця порізати кружальцями, зелень порубати.

Вогнетривку форму для запікання потрібно застелити пергаментом і змастити олією. Викладіть половину фаршу та розрівняйте.

Зверху покласти шар яєць і посипати зеленню.

Накрити фаршем, що залишився, вирівняти поверхню і змастити маслом.
Випікати у духовці при 180-200 градусах 50-60 хвилин.

Не поспішайте виймати готову запіканку з духовки. Нехай вона там постоїть хвилин 15 і вбере майже весь соус, що утворився при запіканні. Тоді запіканка буде соковитою та м'якою.

Подавати запіканку можна з картоплею чи овочевим салатом.
Читайте також:

У Німеччині вже готують новий мирний план для України: що про нього відомо і що буде з територіями

Такого ніхто не очікував: українцям у Німеччині доведеться повертатися додому за дуже важливим документом

Путін уже нічого не контролює, переговори будуть із наступником: у Німеччині зробили термінову заяву