Ні для кого не секрет, що німці люблять страви з рубаного м'яса і навіть їдять свіжий сирий фарш - не тільки яловичий по-татарськи, а й свинячий по-німецьки - "мет" або "хакепетер" (нім. Hackepeter - букв. "рубаний" Петер"), на хлібі, як бутерброд. Можливо, саме тому в Німеччині і не дріб'ються з маленькими порційними котлетами, а роблять відразу одну, але більшу.
І справді, м'яса в Німеччині їдять удвічі більше, ніж у середньому у світі.
Отже, щоб приготувати одну велику котлету німецькою, знадобиться такий набір продуктів:
- м'якоть яловичини – 500 г;
- яйця – 4 штуки;
- корінь селери – 40-50 г;
- морква – 50 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт. (50 г);
- часник – 2 зубки;
- скибочка черствого білого хліба;
- зелень петрушки та кропу – півпучка;
- мускатний горіх мелений;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- олія рослинна або вершкове – 1 ст. ложки.
Відварити круто 3 яйця.
- Варіть круто яйця - покладіть в холодну воду, вода повинна повністю покрити яйця, додайте 1/2 ложечки солі, від моменту закипання води варіть 9-10 хвилин, зніміть каструлю з вогню, злийте окріп і залийте холодною водою - тоді навколо жовтка не буде сірого нальоту.
Хліб залити водою чи бульйоном, можна навіть потрібно використовувати вчорашній.
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Маша Єфросиніна нарешті показала радість зустрічі з воїном ЗСУ: "Як сильно мені зараз потрібний"
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
Цибулю, часник і моркву очистити від шкірки, селеру помити.
Нарізати м'ясо та овочі невеликими шматочками - розмір шматочків має бути такий, щоб вони легко поміщалися в м'ясорубку.
Пропустити через м'ясорубку - яловичину, селеру, моркву, ук і часник і після всіх продуктів хліб (попередньо потрібно трохи віджати воду, хліб має бути вологий, але не мокрий).
Посолити, поперчити, додати|добавляти| мускатний горіх і яйце. Добре перемішати - має вийти однорідна маса.
Варені яйця порізати кружальцями, зелень порубати.
Зверху покласти шар яєць і посипати зеленню.
Не поспішайте виймати готову запіканку з духовки. Нехай вона там постоїть хвилин 15 і вбере майже весь соус, що утворився при запіканні. Тоді запіканка буде соковитою та м'якою.