Рекомендуємо приготувати домашні ковбаски зі свинини, сала та гречки. Виходять вони дуже соковитими, смачними та ароматними.

Насамперед потрібно підготувати необхідні продукти, згідно з рецептом:

  • філе свинини – 500 грам;
  • сало – 300 грам;
  • гречка – 1 склянка;
  • кишки (черева свинячі) – 40 грам;
  • часник – 5 зубчиків;
  • перець чорний мелений (без гірки) – 2 чайн.л.;
  • кухонна сіль - 24 грами.

Гречку відварити. Для цього склянку крупи спочатку обсмажуємо на сковороді, а потім відварюємо в підсоленій воді до готовності (25 хвилин).

Готуємо ковбасний фарш. Для цього невелику частину м'яса та сала нарізаємо дрібно (приблизно 3*3мм) та рубаємо ножем. Решту м'яса і сала пропускаємо через м'ясорубку з великими отворами.

Часник подрібнити.

М'ясний фарш з'єднуємо з гречаною кашею та ретельно вимішуємо. Додаємо спеції. сіль та ще раз перемішуємо.

Популярні новини зараз

Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток

Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Якщо Ви купили очищені готові кишки, звані "черева" в супермаркеті, то якщо черева засипані сіллю, добре промийте їх.

З м'ясорубки витягнути ніж та грати. Вставити ковбасну насадку. На неї натягується, мов панчоха, промита оболонка. Кінчик оболонки зав'язати суворою ниткою.

Приготовленим ковбасним фаршем набиваємо не дуже щільно кишки, виштовхуючи його шнеком м'ясорубки.

Кінці зав'язуємо, поверхню ковбаси злегка змащуємо олією, щоб не злипалася.

Також необхідно наколоти голкою напівфабрикат ковбаски, щоб при варінні повітря, що розширилося, вільно виходило.

У великій каструлі закип'ятити воду. Солити не потрібно. У окроп опустити ковбаски. Варити 35 хвилин.

Смажимо ковбасу або на грилі-решітці, або на сковороді. Готуємо на вугіллі, або в духовці. У будь-якому випадку хрумка коричнева скоринка ковбаси, що бризкає жиром, надає їй дуже апетитний вигляд.

Подавати ковбасу краще за гарячу, вогненну - прямо з запалу, з жару.

Читайте також:

Тепер ви точно економитимете на м'ясі: рецепт ситних котлет з капусти та гречки з яйцем

Чи доведеться брати кредити на продукти? Вже восени ціни на овочі, хліб, м'ясо, молочку та гречку можуть шокувати

50 гривень за кг: українцям обіцяють підвищення цін на гречку, готуємося до позолотіння