Ця маринована спаржа – чудова закуска, яка може прикрасити будь-яку страву. Завдяки своєму пікантному, гострому смаку вона стане ідеальним доповненням до салатів, сендвіч або просто так.
Інгредієнти:
500 г спаржі.
200мл води.
100 мл оцту (9%).
50 г цукру.
"Тисяча від Зеленського": що буде, якщо не встигнути витратити гроші до дедлайну
Валерій Харчишин з "Друга ріка" живе… у машині та з мавпочкою: відверті зізнання фронтмена
Салат-бомба, а не просто "Олів'є": "Зимовий Ф'южн" замінить вам усе на святковому столі, рецепт
Bentley випустив купе з 666 кінськими силами: гран-турер, який перетворився на пекельний суперкар
2 ст. л. олії.
1 год. л. насіння гірчиці.
1/2 ч. л. чорного перцю.
1/2 ч. л. лаврового листа.
1/4 ч. л. червоного гострого перцю (за бажанням)
1 пучок зеленої петрушки.
Інструкції з готування:
Вимийте спаржу та обріжте жорсткі кінці. Наріжте стебла на шматочки по 3-4 см.
У каструлі змішайте воду, оцет, цукор, сіль, лавровий лист та чорний перець. Доведіть до кипіння.
Додайте шматочки спаржі в киплячий розсіл і варіть 2-3 хвилини.
Зніміть каструлю з вогню. Додайте|добавляйте| соняшникову олію, насіння гірчиці і червоний гострий перець, якщо використовуєте. Дайте охолонути.
Дрібно наріжте петрушку та змішайте її з охолодженою спаржею.
Ось і все, перекладіть мариновану спаржу в банки і зберігайте в холодильнику.
Читайте також:
Смачніше, ніж у KFC і навіть McDonald's: рецепт сирних хрустких паличок з кабачків без масла
Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку.
Так готують у ресторанах Парижа: рецепт елегантної та ароматної курочки, яка тане у роті
