Ця маринована спаржа – чудова закуска, яка може прикрасити будь-яку страву. Завдяки своєму пікантному, гострому смаку вона стане ідеальним доповненням до салатів, сендвіч або просто так.

Інгредієнти:

500 г спаржі.

200мл води.

100 мл оцту (9%).

50 г цукру.

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися

Показати ще

2 ст. л. олії.

1 год. л. насіння гірчиці.

1/2 ч. л. чорного перцю.

1/2 ч. л. лаврового листа.

1/4 ч. л. червоного гострого перцю (за бажанням)

1 пучок зеленої петрушки.

Інструкції з готування:

Вимийте спаржу та обріжте жорсткі кінці. Наріжте стебла на шматочки по 3-4 см.

У каструлі змішайте воду, оцет, цукор, сіль, лавровий лист та чорний перець. Доведіть до кипіння.

Додайте шматочки спаржі в киплячий розсіл і варіть 2-3 хвилини.

Зніміть каструлю з вогню. Додайте|добавляйте| соняшникову олію, насіння гірчиці і червоний гострий перець, якщо використовуєте. Дайте охолонути.

Дрібно наріжте петрушку та змішайте її з охолодженою спаржею.

Ось і все, перекладіть мариновану спаржу в банки і зберігайте в холодильнику.

Читайте також:

Смачніше, ніж у KFC і навіть McDonald's: рецепт сирних хрустких паличок з кабачків без масла

Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку.

Так готують у ресторанах Парижа: рецепт елегантної та ароматної курочки, яка тане у роті