Пироги з капустяною начинкою - класика кулінарії.
І справді, пироги з капустяною начинкою бувають різної форми і "змісту": можна спекти звичний прямокутний пиріг зі злегка обсмаженою білокачанною капустою, а можна поекспериментувати і уявити домашнім і гостям відкритий пиріг у формі ромба з начинкою з кольорової та брюссельської. А ось для святкового застілля, чи то Нового року, чи дня народження, важливо, щоб пироги були не лише смачними та ситними, а й красивими.
Отже, тісто для капустяного пирога-рулету готується дуже просто і швидко: із трьох основних інгредієнтів, без яєць та дріжджів. Воно виходить розсипчасте та ніжне.
Продукти для тіста:
- борошно - 400 г;
- сметана – 200 г;
- масло вершкове – 100 г;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- цукор - 0,5 ч. л.;
- жовток (для змащування пирога) – 1 прим.
В борошно додаємо цукор і сіль, перетираємо з м'яким маслом в крихту, додаємо сметану і замішуємо щільне тісто для пирога. На деякий час забираємо тісто в холод.
Продукти для начинки:
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися
Маша Єфросиніна нарешті показала радість зустрічі з воїном ЗСУ: "Як сильно мені зараз потрібний"
- капуста білокачанна – 500 г;
- яйця – 4 штуки;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- олія вершкове - 15-20 мл;
- олія рослинна – 1 ст. л.;
- зелень до смаку;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений на смак.
Капусту шаткуємо, бланшируємо в окропі 3-4 хвилини, потім промиваємо холодною водою і ретельно віджимаємо.
Додаємо в капусту розтоплене гаряче вершкове масло|мастило|, перемішуємо.
Цибулю нарізаємо, обсмажуємо на олії, солимо, перчимо, додаємо до капусти.
Яйця варимо круто, нарізаємо кубиками, додаємо в капустяну начинку. Також додаємо подрібнену зелень та спеції. Добре перемішуємо начинку для пирога з капустою та яйцями.
Ділимо тісто на 2 частини: з кожної розкочуємо тонкий прямокутник.
Викладаємо на тісто начинку. Начинку розподіляємо, залишаючи вільними краї на 1-2 см та 1/4 частину тіста з короткого боку.
Згортаємо тісто з начинкою в рулет, підгинаючи краї.
Пиріг з капустою змащуємо жовтком.
Печемо капустяний пиріг при 190 градусах 40-50 хвилин (час залежить від товщини тіста та особливостей вашої духовки).
Читайте також:
Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку.
Якщо немає часу, але хочеться смакоти: рецепт швидкого пирога з лавашу з куркою, рисом та грибами
Коли гості на порозі або терміново потрібно солодке: рецепт соковитого пирога ягідного за 25 хвилин