У мережі оприлюднили рецепт смаженого солодкого перцю, що ідеально підходить для збереження смаку літа, щоб насолоджуватися ним у зимові місяці.
Інгредієнти:
Жовтий болгарський перець: 1,2 кг.
Зубчики часнику: 4 шт.
Сіль: 1 ч. л.
Цукор: 2 ст. л.
Густий томатний суп зі свининою: коли ложка стоїть, а ти не можеш зупинитись, рецепт
"Прощавайте, старі гривні": які купюри зникають і як їх ще можна обміняти,заява НБУ
Рятуємо помідори від тріщин: літній лайфгак із содою, який працює
Злата Огнєвіч показала весілля з відомим співаком, Решетній привітав: "Вже не Холостячка"
Окріп: 500 мл.
Оцет (9%): 60 мл.
Соняшникова олія: 4 ст. л.
Свіжий розмарин: 1 гілочка.
Інструкції з приготування:
Вимийте банки содою та простерилізуйте їх. Прокип'ятіть кришки у воді протягом 5 хвилин.
Також вимийте перці та акуратно зріжте верхівки.
Проколіть кожен перець приблизно десять разів зубочисткою, щоб вони не луснули під час приготування.
Потім нагрійте сковороду на сильному вогні та додайте олію.
Додайте в сковороду цілі перці та гілочку розмарину. (При використанні чавунної сковороди виходить гарна скоринка).
Смажте перці близько 5 хвилин з кожного боку із закритою кришкою, перевертаючи їх.
Очистіть і наріжте часник дрібними чи середніми кубиками.
У кожну банку додайте 2 столові ложки цукру, 1 чайну ложку солі та 4 столові ложки оцту.
Викладіть шарами гострі смажені перці у банки, посипаючи часником між шарами. Заповніть банки, не перевищуючи плічка.
Після цього залийте окріп у банки майже догори.
Щільно закрутіть кришки і злегка струсіть, щоб розчинити сіль та цукор.
Переверніть дном догори і загорніть їх у рушник до повного охолодження.
Ось і все, зберігайте консервацію у прохолодному темному місці.
Читайте також:
Пікантна маринована спаржа: рецепт консервації, який усі випрошуватимуть
Смачніше, ніж у KFC і навіть McDonald's: рецепт сирних хрустких паличок з кабачків без масла
Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку