Напевно, немає людини, яка б не любила домашню випічку. Звичайно ж, теплі, насичені, ніжні та ваблять аромати свіжої випічки, що може бути краще.
Щоб приготувати начинку для пиріжків човники Жульєн з куркою і грибами, знадобиться наступний набір продуктів:
Куряче філе (грудка) - 350 г Цибуля ріпчаста - 1 шт. Печериці - 300 г Сир Моцарела (твердий) - 150 г Сметана - 2 ст. л. Сушений часник – 1 ч.л. Чебрець сушений - 1/2 ч.л. л. Сіль - за смаком Чорний перець – за смаком Рослинна олія для смаження – 2 ст. л.Цибулю очистити і нарізати четвертинками кілець. У сковороду наливаємо рослинне масло і обсмажуємо цибулю до прозорості.
Печериці наріжте невеликими шматочками. Обсмажте гриби і цибулю на сильному вогні, періодично помішуючи. Смажимо до випаровування зайвої вологи.
Куряче філе наріжте невеликими шматочками.
Коли гриби обсмажаться, додайте курку і смажте на середньому вогні до м'якості філе.
Додати сметану і варити до густоти. Потім додати сіль, чорний мелений перець, часник, чебрець, добре перемішати. Зняти з вогню і залишити остигати до кімнатної температури.
Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
Сир натріть на крупній тертці.
В охолоджену начинку додати сир і перемішати.
Тепер приготуємо тісто.
Необхідні продукти:
важливо!
- Інгредієнти для тіста повинні бути кімнатної температури, молоко – злегка теплим.
У миску наливаємо тепле молоко, додаємо цукор і дріжджі (якщо готуєте з пресованих дріжджів, беріть в 3 рази більше, ніж сухих). Перемішуємо, накриваємо серветкою і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
В окремій мисці змішуємо сметану і соду.
У мисці для змішування з’єднайте борошно та сіль. Не додавайте все борошно відразу, може знадобитися трохи менше або більше, ніж зазначено в рецепті, залежно від якості борошна та його вологості.
Додати дріжджову суміш, сметану і рослинне масло. Замісити тісто.
Змастіть тісто і миску рослинним маслом. Накрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці на 1-1,5 години. За цей час тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.
Так тісто підходить, можна ліпити пиріжки.
Сформувати кульки (11-12 штук приблизно по 75-80 г). Борошно не додавати.
Накрити плівкою і залишити на 5-7 хвилин.
Кожну кульку розкачайте в пласт діаметром приблизно 14-15 см. У центр викладіть начинку (приблизно 1,5-2 столові ложки).
З’єднайте краї тіста і добре защипніть. Посередині залишити отвір, сформувавши пиріг (пиріг) у формі човника.
Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментним папером або килимком, на відстані один від одного. Накрийте плівкою і залиште настоюватися на 30 хвилин.
Жовток змішайте з 1 ст. ложку молока і акуратно змастити цією сумішшю пиріжки. Зверху посипати кунжутом.
Випікати дріжджові пиріжки з куркою і грибами в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин, до золотистої скоринки. Враховуйте особливості вашої духовки.
Гарячі пиріжки змастити вершковим маслом, щоб скоринка була м'якою.
Читайте також:
Відлітають за пару годин: рецепт ледачих пиріжків з капустою на сковороді
Ух ти, які булочки: рецепт повітряних пиріжків з картоплею - додайте в тісто цей секрет
Про пиріжки ви забудете: швидка альтернатива з лаваша та картоплі – рецепт, який точно збережете