Тушкована морква в сметані - це відмінний гарнір до будь-яких основних страв або легкий перекус. Готується страва просто, а виходить дуже смачно, вершково.
- морква (велика) – 3 штуки;
- цибуля (велика) - 1 штука;
- рослинна олія – 3 стол.л.;
- сметана – 150 грам;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- спеції сухі за смаком;
- зелень до смаку;
- часник (за бажанням) – 1 зубчик.
- Морква повинна бути пружною, соковитою та яскраво-оранжевого кольору. Світла морквина має зазвичай грубішу м'якоть і менш солодкий смак.
- Сметану для рецепту можна взяти будь-якої жирності (краще 24%).
Морквину, цибулю та часник (якщо ви використовуєте) очистіть від шкірки. Все промийте під проточною чистою водою і оббуріть серветками, щоб прибрати залишки вологи.
Моркву наріжте брусками середнього розміру.
важливо!
- Спосіб нарізки моркви може бути будь-який будь то кружечки, кубики, півкола і т.д. Однак якщо натерти моркву на великій тертці, то в процесі приготування вона може перетворитися на кашу.
Цибулю наріжте чверть кільцями, тонкими півкільцями або пір'ям.
У сковороді з товстим дном і високими краями розігрійте олію. Відправте цибулю обсмажуватись.
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
Помішуючи, готуйте до бажаного ступеня обсмажування. Можна залишити на кілька секунд доти, поки цибуля стане прозорою або смажити трохи довше до появи золотистого відтінку.
Відправте в сковороду моркву і перемішайте.
Додайте улюблені спеції (наприклад, овочева приправа та мелена паприка). Посоліть все до смаку. Знову все ретельно перемішайте.
Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте моркву близько 25-30 хвилин. Періодично відкривайте кришку та обережно все перемішуйте. При необхідності додайте трохи води, щоб морква саме гасилася і не пригоріла.
Додайте сметану, дрібно нарізаний часник і мелений чорний перець.
Все перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте на мінімальному вогні ще 5-10 хвилин. У ході відкрийте кришку і все перемішайте.
В кінці приготування посипте моркву тушковану з цибулею на сковороді дрібно нарізаною свіжою зеленню. Це може бути кріп, петрушка, молода зелена цибуля або часникова зелень.
Готову моркву зі сметаною можна подавати у гарячому чи холодному вигляді.
Читайте також:
Ви це викидаєте і не замислюєтеся: які відходи врятують вашу моркву від шкідників
Наскільки ж вони соковиті та апетитні: рецепт котлет зі свинини з капустою та морквою
Робіть це правильно, щоб не залишитись без урожаю: як правильно викопувати моркву