Тушкована морква в сметані - це відмінний гарнір до будь-яких основних страв або легкий перекус. Готується страва просто, а виходить дуже смачно, вершково.

Необхідні продукти:
  • морква (велика) – 3 штуки;
  • цибуля (велика) - 1 штука;
  • рослинна олія – 3 стол.л.;
  • сметана – 150 грам;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • спеції сухі за смаком;
  • зелень до смаку;
  • часник (за бажанням) – 1 зубчик.
важливо!
  • Морква повинна бути пружною, соковитою та яскраво-оранжевого кольору. Світла морквина має зазвичай грубішу м'якоть і менш солодкий смак.
  • Сметану для рецепту можна взяти будь-якої жирності (краще 24%).

Морквину, цибулю та часник (якщо ви використовуєте) очистіть від шкірки. Все промийте під проточною чистою водою і оббуріть серветками, щоб прибрати залишки вологи.

Моркву наріжте брусками середнього розміру.

важливо!

  • Спосіб нарізки моркви може бути будь-який будь то кружечки, кубики, півкола і т.д. Однак якщо натерти моркву на великій тертці, то в процесі приготування вона може перетворитися на кашу.

Цибулю наріжте чверть кільцями, тонкими півкільцями або пір'ям.

У сковороді з товстим дном і високими краями розігрійте олію. Відправте цибулю обсмажуватись.

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Помішуючи, готуйте до бажаного ступеня обсмажування. Можна залишити на кілька секунд доти, поки цибуля стане прозорою або смажити трохи довше до появи золотистого відтінку.

Відправте в сковороду моркву і перемішайте.

Додайте улюблені спеції (наприклад, овочева приправа та мелена паприка). Посоліть все до смаку. Знову все ретельно перемішайте.

Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте моркву близько 25-30 хвилин. Періодично відкривайте кришку та обережно все перемішуйте. При необхідності додайте трохи води, щоб морква саме гасилася і не пригоріла.

Додайте сметану, дрібно нарізаний часник і мелений чорний перець.

Все перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте на мінімальному вогні ще 5-10 хвилин. У ході відкрийте кришку і все перемішайте.

В кінці приготування посипте моркву тушковану з цибулею на сковороді дрібно нарізаною свіжою зеленню. Це може бути кріп, петрушка, молода зелена цибуля або часникова зелень.

Готову моркву зі сметаною можна подавати у гарячому чи холодному вигляді.

Читайте також:

Ви це викидаєте і не замислюєтеся: які відходи врятують вашу моркву від шкідників

Наскільки ж вони соковиті та апетитні: рецепт котлет зі свинини з капустою та морквою

Робіть це правильно, щоб не залишитись без урожаю: як правильно викопувати моркву