В італійській кухні помідори – це один із найважливіших інгредієнтів! З них готують томатні супи, кладуть на класичні брускети та використовують при приготуванні пасти. Особливість помідорів по-італійськи у цьому, що вони консервуються не цілими, а розрізаними навпіл.

Необхідні продукти:

  • помідори -1 кг;
  • цибуля ріпчаста -2 шт.;
  • зубки часнику – 2 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • перець чорний, горошок – 6 шт.;
  • насіння коріандру – 10 г;
  • олія соняшникова – 50 г.

Помідори промийте і кожен розріжте навпіл.

Цибулю та часник почистіть, наріжте цибулю тоненькими півкільцями, а часник – слайсами.

Викладіть інгредієнти у банки

На дно простерилізованих банок покладіть шматочки цибулі та часнику, перець горошком, лаврове листя, коріандр, розлийте масло рівномірно. Зверху викладіть половинки помідорів.

Готовим маринад.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть повернути гроші за субсидії на комуналку: хто залишиться без копійки вже скоро

Зірки шепочуть про гроші: які знаки Зодіаку можуть зірвати фінансовий куш у найближчі тижні

Ostrovskyi запросив заміжню Настю Каменських на побачення: по суперечці та з рахунком 50 на 50

Хто на городі найбільше "любить" кропив'яну підгодівлю: список рослин, які вдячні за такий догляд

Показати ще

На 1,5 л води потрібно:

  • оцет 9% - 100 мл;
  • цукор – 100 г;
  • сіль - 30 г.

Закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор та оцет. Відразу залийте помідори та накрийте банки металевими кришками.

У великій каструлі нагрійте воду, поставте в неї банки з помідорами, доведіть до кипіння та стерилізуйте 10 хвилин. Потім закатайте банки кришками.

Переверніть та в такому стані охолоджуйте. Консервовані помідори зберігайте у сухому темному місці.

Помідори на зиму по-італійськи насамперед добрі до м'яса. Яскрава та ошатна, надзвичайно ароматна, з пікантним смаком, ця закуска стане головною серед закусочних страв на святковому столі.

Читайте також:

Наступного року виноситимете урожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

І ніякого оцту: рецепт найправильніших медових помідорів на зиму - відкриватимете банку за банкою

Найідеальніша пропорція: рецепт аджики з помідорами та яблуками, яку робили наші бабусі