В італійській кухні помідори – це один із найважливіших інгредієнтів! З них готують томатні супи, кладуть на класичні брускети та використовують при приготуванні пасти. Особливість помідорів по-італійськи у цьому, що вони консервуються не цілими, а розрізаними навпіл.

Необхідні продукти:

  • помідори -1 кг;
  • цибуля ріпчаста -2 шт.;
  • зубки часнику – 2 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • перець чорний, горошок – 6 шт.;
  • насіння коріандру – 10 г;
  • олія соняшникова – 50 г.

Помідори промийте і кожен розріжте навпіл.

Цибулю та часник почистіть, наріжте цибулю тоненькими півкільцями, а часник – слайсами.

Викладіть інгредієнти у банки

На дно простерилізованих банок покладіть шматочки цибулі та часнику, перець горошком, лаврове листя, коріандр, розлийте масло рівномірно. Зверху викладіть половинки помідорів.

Готовим маринад.

Популярні новини зараз

Мінімальна зарплата на межі: що буде з доходами українців до кінця 2025 року

3 знаки Зодіаку, яким доведеться зробити доленосний вибір до кінця 2025 року

Феєрверк з космосу: вибух чорної діри люди зможуть побачити з Землі вже найближчим часом

"Вони назвали мене товстою": Селена Гомес відверто зізналася, чому змушена ходити на терапію

Показати ще

На 1,5 л води потрібно:

  • оцет 9% - 100 мл;
  • цукор – 100 г;
  • сіль - 30 г.

Закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор та оцет. Відразу залийте помідори та накрийте банки металевими кришками.

У великій каструлі нагрійте воду, поставте в неї банки з помідорами, доведіть до кипіння та стерилізуйте 10 хвилин. Потім закатайте банки кришками.

Переверніть та в такому стані охолоджуйте. Консервовані помідори зберігайте у сухому темному місці.

Помідори на зиму по-італійськи насамперед добрі до м'яса. Яскрава та ошатна, надзвичайно ароматна, з пікантним смаком, ця закуска стане головною серед закусочних страв на святковому столі.

Читайте також:

Наступного року виноситимете урожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

І ніякого оцту: рецепт найправильніших медових помідорів на зиму - відкриватимете банку за банкою

Найідеальніша пропорція: рецепт аджики з помідорами та яблуками, яку робили наші бабусі