Картопляна запіканка з квашеною капустою - дуже проста страва з мінімуму інгредієнтів. Вона завжди виходить ніжною, легкою та ситною. До того ж така запіканка – ідеальна страва для вечері чи обіду.

Необхідні продукти:

  • картопля – 4 штуки;
  • сіль за смаком;
  • велика цибулина – 1 штука;
  • рослинна олія для смаження;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • мелений чорний перець до смаку;
  • вершкове масло - 1 ч. ложка;
  • квашена капуста – 150 г;
  • яйце – 1 штука.

Картоплю вимийте, очистіть і відваріть до готовності (залийте літром холодної води, доведіть до кипіння, додайте 0,5 ч. л солі, варіть на середньому вогні 20 хвилин). З готової картоплі злийте воду і відразу розштовхніть її в однорідне пюре, додавши вершкове масло.

Цибулю порубайте кубиками середньої величини. Розігрійте на сковороді олію і додати цибулю і обсмажте її на середньому вогні до м'якості. Внесіть цукор, посоліть і поперчіть. Готуйте під кришкою, періодично перемішуючи, поки цибуля не набуде карамельно-коричневого кольору і не стане зовсім м'якою.

Лопаткою вмішайте в пюре цибулю, спробуйте на сіль та перець і додайте ще приправ, якщо потрібно.

Популярні новини зараз

Таких солодощів ви ніде більше не знайдете: рецепт горіхового пісень за 30 хвилин

Перекопування городу може залишити вас без урожаю: коли це небезпечно та чим замінити

Як змінити колір гортензій на блакитний або рожевий: поради для садівників

Прикраси для зустрічі Нового 2025 року: що потрібно вибрати кожному знаку Зодіаку, щоб задобрити Змію

Показати ще

У невелику форму для запікання викладіть шар пюре приблизно на третину її висоти, добре ущільніть.

Квашену капусту розподіліть поверх пюре.

Важливо!

  • Якщо капуста настільки волога, що з неї стікає розсіл, її потрібно трохи віджати.

З картоплі з цибулею, що залишилася, сформуйте ще один шар поверх капусти.

Яйце збийте із щіпкою солі і тонким шаром розподіліть по поверхні запіканки.

Відправте запіканку в духовку, розігріту до 180 градусів, і готуйте, доки яйце повністю не схопиться, утворивши скоринку.

Готову запіканку остудіть до комфортної температури та подавайте, розрізавши на порційні шматки.

Читайте також:

Ідеально підійде осіннім вечором: рецепт ніжної сирної запіканки з яблуками та морквою.

Адже не дарма це називали панською стравою: рецепт капустяної запіканки з м'ясним фаршем та сиром

І ось спробуйте від такого відмовитися: рецепт апетитної запіканки з молодої картоплі з куркою та вершками