Домашній майонез покращує салати, сендвічі та різноманітні страви своїм насиченим смаком. Хороша новина в тому, що приготувати його вдома простіше, ніж ви могли б подумати - це триватиме лише близько двох хвилин!

Ключ до успішного майонезу полягає у використанні високоякісних інгредієнтів кімнатної температури та застосуванні правильної техніки збивання.

Корисна порада - ошпарити яйце окропом, перш ніж дати йому охолонути, що допоможе досягти більш гладкої текстури. Для досягнення найкращих результатів блендер творить дива під час збивання.

Інгредієнти:

1 яйце.

200 мл рафінованої олії.

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили

Показати ще

1 ч. л. гірчиці.

1 ч л. столовий оцет 9%.

1/2 ч. л. солі.

1 ч. л. цукру.

Приготування:

Переконайтеся, що всі інгредієнти кімнатної температури. Обшпарьте яйце окропом і дайте йому охолонути.

Помістіть всі інгредієнти, включаючи ціле яйце, чашу блендера. Розташуйте блендер так, щоб він повністю покривав жовток.

Увімкніть блендер і змішуйте, не піднімаючи його з дна чаші протягом 20 секунд. Поступово піднімайте та опускайте блендер, щоб все рівномірно змішати.

Домашній майонез. Фото: YouTube

Продовжуйте змішувати, доки не отримаєте густу однорідну консистенцію. Майонез має бути досить густим, щоб зберігати форму.

Чому домашній майонез кращий

У вас є повний контроль над інгредієнтами, що використовуються.

Також ви можете регулювати кількість відповідно до своїх смакових уподобань.

Ще домашній майонез не містить шкідливих добавок.

Додаткові поради:

Для більш насиченого смаку розгляньте можливість додавання свіжої зелені, подрібненого часнику чи улюблених спецій.

Якщо ви віддаєте перевагу більш м'якому смаку, замініть оцет лимонним соком.

Зберігайте домашній майонез у герметичному контейнері у холодильнику до 3–5 днів.

Читайте також:

Смачніше за будь-яку ковбасу і навіть шашлик: рецепт соковитого м'ясного хліба з неземним ароматом

Смажений перець у банках на зиму: рецепт нової пікантної консервації

Так готують у ресторанах Парижа: рецепт елегантної та ароматної курочки, яка тане у роті