Якщо від вечері у вас залишилася пшоняна каша, яку вже ніхто не хоче їсти, то не поспішайте її викидати. Додайте до м'ясного фаршу і ви отримаєте чудові котлети. Буде нове та смачно!
Необхідні продукти:
- фарш м'ясний (найкраще підходить свинячий) - 500 г;
- крупа пшоняна - 50 г (2 ст. ложки);
- цибуля ріпчаста - 100 г (2 невеликих);
- часник – 2 зубчики;
- батон - 80 г (2 скибочки);
- олія рослинна (для смаження) - 45-60 мл (3-4 ст. ложки);
- сіль - 0,5 ч. ложки (за смаком);
- Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки (за смаком)
Спершу відваріть пшоно. Для цього крупу ретельно промийте під проточною водою, а потім залийте окропом на хвилину. Воду злийте, підготовлену пшоняну крупу викладіть у каструлю, залийте холодною водою (100-150 мл) і поставте на вогонь.
Доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь до помірного та варіть пшоно під кришкою близько 15 хвилин. Крупа повинна повністю приготуватися і навіть трохи розваритися. Воду в процесі варіння можна додатково додати. Готовій каші дайте повністю охолонути.
Тим часом шматочки батона залийте водою (150 мл) і залиште на 5 хвилин|мінути|, щоб розмокли.
Цибулю та часник очистіть і вимийте. Наріжте цибулю великими шматочками і разом із зубчиками часнику подрібніть блендером у пюре.
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися
Найкраща професія та інтелект: як становище Меркурія у вашій натальній краті впливає на ваш розум
Слідом додайте готовий фарш і охолоджену пшоняну кашу. Додайте за смаком сіль та перець.
Ретельно перемішайте і трохи відбийте фарш.
Сформуйте з фаршу котлети бажаної форми та розміру
(вийшло 12 великих котлет).
Розігрійте сковороду з олією, викладіть туди котлети та обсмажте на середньому вогні по 5-7 хвилин з кожного боку, до рум'яності та повної готовності. Враховуйте, що час може змінюватись в залежності від розміру котлет.
Також обсмажте наступну партію котлет.
Читайте також:
Соковиті баклажани з фаршем у клярі: ці котлети стануть вашими коханими до пюрешки.
Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали
Їй можна нагодувати всю сім'ю за один раз: рецепт "Великої котлети німецькою"