Якщо від вечері у вас залишилася пшоняна каша, яку вже ніхто не хоче їсти, то не поспішайте її викидати. Додайте до м'ясного фаршу і ви отримаєте чудові котлети. Буде нове та смачно!

Необхідні продукти:

  • фарш м'ясний (найкраще підходить свинячий) - 500 г;
  • крупа пшоняна - 50 г (2 ст. ложки);
  • цибуля ріпчаста - 100 г (2 невеликих);
  • часник – 2 зубчики;
  • батон - 80 г (2 скибочки);
  • олія рослинна (для смаження) - 45-60 мл (3-4 ст. ложки);
  • сіль - 0,5 ч. ложки (за смаком);
  • Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки (за смаком)

Спершу відваріть пшоно. Для цього крупу ретельно промийте під проточною водою, а потім залийте окропом на хвилину. Воду злийте, підготовлену пшоняну крупу викладіть у каструлю, залийте холодною водою (100-150 мл) і поставте на вогонь.

Доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь до помірного та варіть пшоно під кришкою близько 15 хвилин. Крупа повинна повністю приготуватися і навіть трохи розваритися. Воду в процесі варіння можна додатково додати. Готовій каші дайте повністю охолонути.

Тим часом шматочки батона залийте водою (150 мл) і залиште на 5 хвилин|мінути|, щоб розмокли.

Цибулю та часник очистіть і вимийте. Наріжте цибулю великими шматочками і разом із зубчиками часнику подрібніть блендером у пюре.

Популярні новини зараз

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники

Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися

Найкраща професія та інтелект: як становище Меркурія у вашій натальній краті впливає на ваш розум

Показати ще
Хліб добре відіжміть від води і додайте в миску з цибулею та часником.

Слідом додайте готовий фарш і охолоджену пшоняну кашу. Додайте за смаком сіль та перець.

Ретельно перемішайте і трохи відбийте фарш.

Сформуйте з фаршу котлети бажаної форми та розміру

(вийшло 12 великих котлет).

Розігрійте сковороду з олією, викладіть туди котлети та обсмажте на середньому вогні по 5-7 хвилин з кожного боку, до рум'яності та повної готовності. Враховуйте, що час може змінюватись в залежності від розміру котлет.
Також обсмажте наступну партію котлет.

Готові котлети викладіть на тарілку з паперовими рушниками, щоб забрати залишки олії.

Читайте також:

Соковиті баклажани з фаршем у клярі: ці котлети стануть вашими коханими до пюрешки.

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Їй можна нагодувати всю сім'ю за один раз: рецепт "Великої котлети німецькою"