Мухаммара або мхамара - закуска, яка дуже популярна у близькосхідних країнах та Туреччині, Лівані, Палестині. Це гострий соус-дип, виготовлений із запеченого солодкого червоного перцю з додаванням волоських горіхів, спецій. Причому горіхи не можна дуже сильно подрібнювати, вони мають відчуватися.

Волоські горіхи 1/2 скл.
Паста томатна 1 ст. л.
Перечна паста 2 ст. л.
Зубки часнику 2 шт.
Паприка мелена 1 ч. л.
Зіра 1 ч. л.
Перець чорний мелений 1/2 ч. л.
Перець червоний мелений 1 ч. л.
Сушений чебрець 1 ч. л.
Сіль 1 ч. л.
Олія 1 ст. л.

Часник почистьте й пропустіть через прес.

Складіть горіхи та часник у блендер, додайте всі інші інгредієнти, швидко все змішайте. Стежте, щоб горіхи не подрібнилися на пасту. Їхні шматочки в аджиці мають відчуватися.

Якщо у вас немає блендера, подрібніть горіхи качалкою і змішайте всі інгредієнти ложкою.

Популярні новини зараз

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Подають його як самостійну страву з коржами, а також як соус до м'яса, риби, курки.

А ще турецьку аджику мхамара подають у складі кахвалти - традиційного турецького сніданку в крихітних тарілочках.

Читайте також:

Ідеально підходить для будь-якого м'яса та сала: рецепт найсмачнішої аджики із зелених помідорів

Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків

Навіть аджика не потрібна: рецепт ніжного курячого філе з морквою та яблуком у кисло-солодкому соусі

Прекрасне доповнення до м'ясних страв: рецепт зеленої аджики із болгарського перцю на зиму