Якщо ви не впевнені, що приготувати, баклажани – чудовий варіант. Їх можна перетворити на чудово соковиті та ароматні запечені «човники» з помідорами та моцарелою.
Інгредієнти:
3 маленькі або 2 великі баклажани (700 г).
400 г консервованих томатів у власному соку.
125 г моцарели.
1 зубчик чеснока.
12 років навчання і без старших класів: освітня реформа, яка може змінити майбутнє або зруйнувати його
Чому дерево "жирує" замість того, щоб плодоносити: головна помилка садівників при обрізанні, через яку ви втрачаєте врожай
Майже 20 тисяч на дрова: українцям продовжили виплати: як отримати гроші і кому пощастить найбільше
Ви викидаєте золото: навіщо насправді потрібне лушпиння цибулі і як воно перетворюється на супердобрива
4-5 помідорів чері.
Сіль до смаку.
Перець до смаку.
Італійські трави до смаку.
Оливкова олія на смак.
Інструкції з приготування:
Вимийте баклажани та відріжте стебла. Розріжте їх вздовж на дві половинки, зробивши неглибокі надрізи поперек м'якоті.
Викладіть баклажани на лист шкірою вниз. Посипте їх сіллю і змастіть оливковою олією.
Запікайте їх у попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °C протягом 15–30 хвилин, доки вони не стануть м'якими та золотистими.
Потім нагрійте 2 столові ложки оливкової олії на сковороді та обсмажте подрібнений часник до появи аромату.
Додайте консервовані помідори (роздавіть їх, якщо вони цілі), приправте сіллю, перцем та італійськими травами. Перемішайте і дайте соусу покипіти близько 5 хвилин, поки він трохи загусне.
Вийміть трохи розм'якшеної м'якоті баклажану, змішайте її з томатним соусом і розподіліть цю суміш назад по половинках баклажану.
Зверху на соус викладіть скибочки помідорів чері та моцарели.
Ось і все, поверніть лист у духовку і запікайте ще 15 хвилин при температурі 180 ° C або поки моцарелла не розплавиться і не стане золотистою.
Читайте також:
Смачніше ікри та будь-якої намазки: рецепт грибної олії на зиму, яка захопить будь-якого
Про покупне точно забудете: рецепт ніжного домашнього майонезу без хімії за кілька хвилин
Смачніше за будь-яку ковбасу і навіть шашлик: рецепт соковитого м'ясного хліба з неземним ароматом