Якщо ви не впевнені, що приготувати, баклажани – чудовий варіант. Їх можна перетворити на чудово соковиті та ароматні запечені «човники» з помідорами та моцарелою.

Інгредієнти:

3 маленькі або 2 великі баклажани (700 г).

400 г консервованих томатів у власному соку.

125 г моцарели.

1 зубчик чеснока.

Популярні новини зараз

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники

Показати ще

4-5 помідорів чері.

Сіль до смаку.

Перець до смаку.

Італійські трави до смаку.

Оливкова олія на смак.

Інструкції з приготування:

Вимийте баклажани та відріжте стебла. Розріжте їх вздовж на дві половинки, зробивши неглибокі надрізи поперек м'якоті.

Викладіть баклажани на лист шкірою вниз. Посипте їх сіллю і змастіть оливковою олією.

Фаршировані баклажани, фото: youtube.com

Запікайте їх у попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °C протягом 15–30 хвилин, доки вони не стануть м'якими та золотистими.

Потім нагрійте 2 столові ложки оливкової олії на сковороді та обсмажте подрібнений часник до появи аромату.

Додайте консервовані помідори (роздавіть їх, якщо вони цілі), приправте сіллю, перцем та італійськими травами. Перемішайте і дайте соусу покипіти близько 5 хвилин, поки він трохи загусне.

Вийміть трохи розм'якшеної м'якоті баклажану, змішайте її з томатним соусом і розподіліть цю суміш назад по половинках баклажану.

Зверху на соус викладіть скибочки помідорів чері та моцарели.

Ось і все, поверніть лист у духовку і запікайте ще 15 хвилин при температурі 180 ° C або поки моцарелла не розплавиться і не стане золотистою.

Читайте також:

Смачніше ікри та будь-якої намазки: рецепт грибної олії на зиму, яка захопить будь-якого

Про покупне точно забудете: рецепт ніжного домашнього майонезу без хімії за кілька хвилин

Смачніше за будь-яку ковбасу і навіть шашлик: рецепт соковитого м'ясного хліба з неземним ароматом