Хліб є невід'ємною частиною щоденного раціону багатьох і має бути доступним усім — дітям, дорослим, людям похилого віку і навіть спортсменам, особливо жінкам, які стежать за своєю фізичною формою. Цей рецепт створений спеціально для них.
Інгредієнти:
Універсальне борошно – 2 склянки.
Житнє борошно – 1 склянка.
Пшеничні висівки – 2 ст. л.
Мед - 1 ч. л.
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Маша Єфросиніна нарешті показала радість зустрічі з воїном ЗСУ: "Як сильно мені зараз потрібний"
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
Сухі дріжджі – 1 ч. л.
Тепла вода – 1,5 склянки
Насіння льону – 1,5 ст. л.
Рослинна олія – 3 мл
Сіль - 1,5 ч. л.
Приготування:
У теплій воді розчиніть мед та дріжджі. Залишіть на 5-7 хвилин до розчинення. Додайте висівки, насіння льону та сіль, потім перемішайте.
Просійте муку разом і повільно додайте в суміш, вимішуючи спочатку дерев'яною ложкою, а потім руками.
Помістіть тісто в миску, накрийте поліетиленовою плівкою (зробіть кілька невеликих отворів для повітря) та залиште на ніч у холодильнику.
Наступного ранку посипте борошном, сформуйте тісто і помістіть його у форму. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 170–180 °C протягом 40–60 хвилин, залежно від духовки. Перевірте готовність зубочисткою.
Краще не їсти хліб, поки він гарячий, але через 3–4 дні він стане ще смачнішим.
Читайте також:
Про ікру ви точно забудете: рецепт кабачкового кетчупу на зиму від наших бабусь
Тільки тарілку не проковтне: рецепт ароматних баклажанів-човників, маринованих помідорами під сиром
Смачніше за будь-яку ковбасу і навіть шашлик: рецепт соковитого м'ясного хліба з неземним ароматом