Ви пам'ятаєте цей смак морозива "Пломбір" із діства? Аж слинки потекли, так? А можна приготувати смачний торт.
Це особливо актуально, коли температура за вікном опустилася і наближаються холоди. Так і смачного поїли та горло не болить. Записуйте рецепт цього простого сирного торта.
Інгредієнти для коржів:
Сир - 200 г;
Яйця - 4 шт.;
Цукор - 250 г;
Олія вершкове - 100 г;
Борошно - 550 г;
Сода харчова – 1 ч.л.;
Сіль - щіпка.
Інгредієнти для крему:
Молоко – 500 мл;
Цукор - 100 г;
Крохмаль - 50 г;
Яйця - 2 шт.;
Вершкове масло - 250 г;
Згущене молоко - 300 г;
Ванільний цукор - 10 г.
Приготування сирного торта:
1.Розбиваємо в глибоку миску яйця, висипаємо сіль і цукор, збиваємо міксером 3-4 хвилини до побілювання. Висипаємо в суміш сир, якщо він зернистий, то пропускаємо через сито. Вливаємо в суміш розтоплене не гаряче вершкове масло, перемішуємо компоненти. Висипаємо в суміш частину борошна та соду, замішуємо тісто, збираємо в грудку.
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
Несподіваний цінопад на ключові продукти: українцям дали шанс запастися на важку зиму
Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
2.Викладаємо тісто на робочу поверхню, посипаємо залишками борошна і продовжуємо вимішувати. Ділимо тісто на 6 рівних частин, розкочуємо кожну в круглі пласти. Можна використовувати кришку від каструлі або кондитерське кільце, щоб коржі вийшли рівними.
3. Випікаємо кожен окремо, але з обрізками, у духовці при 200 градусах 7 хвилин.
4. Для крему в каструлю з товстим дном розбиваємо яйця, висипаємо цукор, крохмаль, вливаємо молоко, ретельно перемішуємо. На середньому вогні помішуючи, доводимо до загусання кремову основу. Далі залишаємо основу остигати в окремій мисці.
5.Збиваємо 3-4 хвилини міксером вершкове масло, поступово додаємо до нього кремову основу, що остигнула. Поступово виливаємо в крем молоко, що згущує, перемішуємо лопаткою.
6.Для складання торта краще використовувати кондитерське кільце. На кожен корж кладемо крем, розподіляємо по поверхні та накриваємо наступним коржем.
7. Залишаємо торт в холодильнику на 8 годин для стабілізації. У цей час подрібнюємо обрізки до крихти і прикрашаємо ними готовий торт.
Читайте також:
Та сама кабачкова ікра з дитинства – рецепт від наших улюблених бабусь .
Салат "Перше кохання" з огірками та куркою: рецепт, який ставить вашим улюбленим.