У Instagram фуд-блогер та кулінарний експерт my_happyfood поділився дивовижним та креативним рецептом хлібного супу, натхненним традиційним італійським методом використання черствого хліба.
В Італії хліб історично «рятували», додаючи його до супів, що призводило до ситних та сміливих страв. Цей рецепт простий і адаптуємий, що дозволяє використовувати будь-який вид хліба, який ви маєте під рукою.
Інгредієнти:
300 г "старого" хліба.
1,5 л овочевого чи м'ясного бульйону.
4 ст. л. оливкової олії або 2 ст. л. вершкового масла.
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
300 г подрібненої молодої капусти.
Сіль та перець за смаком.
200 г сиру фонтину (або ементаль як заміна).
Дрібка кориці.
За бажанням: орегано.
Приготування:
У великій каструлі доведіть бульйон до кипіння. Додайте подрібнену капусту та варіть на середньому вогні близько 10 хвилин. Поки чекаєте наріжте сир фонтину (або ементаль) невеликими кубиками.
У жароміцний посуд викладіть шарами скибочки черствого хліба, трохи вареної капусти та половину сиру. Посипте щіпкою кориці.
Повторіть шари хліба, капусти та сиру, потім залийте зверху гарячим бульйоном.
Після цього розігрійте духовку до 200 °C. Поставте хлібний суп у неї і випікайте 20-25 хвилин, поки верх не стане золотисто-коричневим.
Ось і все, після приготування розлийте страву по тарілках, збризкайте оливковою або вершковою олією та за бажанням додайте орегано для додаткового смаку.
Читайте також:
Піца з пельменів, що злиплися у морозилці - новаторський рецепт вразить кожного
Та сама кабачкова ікра з дитинства – рецепт від наших улюблених бабусь
Секретний інгредієнт перетворить тушковану капусту на кулінарний шедевр: рецепт, який змінить все