Солення сала - традиційний метод консервації, який посилює його смак та аромат.

Почніть з очищення сала ножем, щоб видалити весь бруд. Якщо ви миєте його водою, переконайтеся, що вона ретельно висушена паперовими рушниками.

Розріжте його на шматочки середнього розміру для найкращого засолення. Зробіть неглибокі надрізи через кожні 4-6 см на кожному шматку, щоб спеції краще проникли.

Натріть шматочки великою кам'яною сіллю, рівномірно покривши їх. Ви також можете додати улюблені спеції додаткового смаку.

1. Сало з паприкою (інгредієнт):

500 г жиру.

Популярні новини зараз

Ось чому борщ, вінегрет і оселедець під шубою виходять ніякими: секрети правильного варіння буряку

Збитків минулого року було замало: поляки вирішили знову блокувати кордон із Україною

Даша Астаф'єва образилася на Лесю Нікітюк через її нового хлопця: "Хоч би сказала..."

У школах запроваджуються нові суворі правила: справа дійде до поліції

Показати ще

200 г солі.

150 г паприки.

Інструкції з приготування:

Обваляйте шматочки сала у 200 г великої солі, переконавшись, що вони добре покриті.

Помірно посипте його 150 г паприки з усіх боків.

Помістіть приправлене сало в ємність із кришкою та поставте в холодильник на 2–3 дні.

Як тільки сало стане твердішим, його можна нарізати і їсти.

Засолювання сала на зиму

2. М'яке сало гарячим способом (інгредієнти):

1 кг сала.

4-5 столових ложок солі.

Вода (досить покрити сало).

Суміш спецій (за смаком): червоний перець, велика сіль, куркума, сушений кріп, кориця, мускатний горіх, гвоздика, коріандр, хмелі-сунелі.

Інструкції з готування:

Наріжте сало великими шматками.

Покладіть його в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння та варіть 2–3 хвилини.

Додайте в киплячу воду 4-5 столових ложок солі. Залишіть сало замочуватись у цьому розчині на 12 годин.

Після замочування дістаньте його та висушіть його паперовими рушниками.

Натріть висушене сало сумішшю спецій, рівномірно розподіливши її.

Потім загорніть приправлене сало у харчову плівку та поставте в холодильник на 24 години перед використанням.

Поради:

Експериментуйте з різними спеціями та травами, щоб створити власні унікальні смакові поєднання.

Правильне зберігання в холодильнику продовжить термін придатності солоного сала, що дозволить вам насолоджуватися ним з часом.

Читайте також:

Сибас і дорадо відпочивають: рецепт ніжного мінтаю в сметанному соусі, який тане в роті

Вас обожнюватимуть за цей десерт – рецепт гарбузово-шоколадного рулету з сирним кремом

Секрет маринування кабачків на зиму від зірки "Майстер Шеф": рецепт, від якого банку проковтнете