Жовтень і листопад - ідеальні місяці для квашення капусти, так як восени овочі отримують максимальну кількість поживних речовин.

Щоб отримати хрумку та смачну квашену капусту, важливо враховувати сприятливі дати в місячному календарі.

Це допоможе забезпечити успішний процес квашення, що дозволить вам насолоджуватися ідеальною капустою усю зиму.

Важливий принцип у процесі квашення капусти полягає в тому, що це слід робити лише у певні дні тижня, відомі як «чоловічі дні». Вважається, що квашення в «жіночі дні» може призвести до того, що капуста стане слизькою, кашоподібною та менш довговічною.

Для найкращого результату - соковитої, хрумкої квашеної капусти, яка може зберігатися довгий час - рекомендується квасити її у понеділок, вівторок та четвер. Крім того, ці дні повинні збігатися із сприятливими місячними фазами.

Для успішного квашення капусти постарайтеся вибрати чоловічі дні, які також відповідають тому, коли Місяць знаходиться у знаках Зодіаку Овна, Стрільця або Козерога:

Популярні новини зараз

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Відключення електроенергії скасували, але не скрізь: хто буде при світлі

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Жовтень – 10, 11 та 16 числа.

Листопад - 3, 4, 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15 та 30.

Ось чудовий рецепт квашеної капусти (інгредієнти):

Капуста (середній качан): 2-2,5 кг.

Морква: 2 шт.

Для розсолу потрібна вода: 1 літр, кухонна сіль: 1 столова ложка, 2 столові ложки цукру.

Квашена капуста, фото: youtube.com

Інструкції з приготування:

Наріжте капусту і натріть моркву на великій тертці.

Потім розчиніть сіль та цукор у воді, щоб вийшов розсіл.

У банку викладіть капусту та моркву, щільно притискаючи їх, а потім залийте отриманим розсолом.

Покладіть зверху цілий аркуш капусти, щоб капуста не стала чорною.

Накрийте банку марлею, поставте в миску та залиште в темному теплому місці.

Через три дні перевірте рівень розсолу і при необхідності долийте його, оскільки частина рідини могла витекти під час бродіння.

Ось і все, накрийте банку пластиковою кришкою та зберігайте її в прохолодному місці.

Читайте також:

Ніжне та ароматне: рецепт засолювання сала на зиму від наших дідів

Сибас і дорадо відпочивають: рецепт ніжного мінтаю в сметанному соусі, який тане в роті

Секрет маринування кабачків на зиму від зірки "Майстер Шеф": рецепт, від якого банку проковтнете