Жовтень і листопад - ідеальні місяці для квашення капусти, так як восени овочі отримують максимальну кількість поживних речовин.
Щоб отримати хрумку та смачну квашену капусту, важливо враховувати сприятливі дати в місячному календарі.
Це допоможе забезпечити успішний процес квашення, що дозволить вам насолоджуватися ідеальною капустою усю зиму.
Важливий принцип у процесі квашення капусти полягає в тому, що це слід робити лише у певні дні тижня, відомі як «чоловічі дні». Вважається, що квашення в «жіночі дні» може призвести до того, що капуста стане слизькою, кашоподібною та менш довговічною.
Для найкращого результату - соковитої, хрумкої квашеної капусти, яка може зберігатися довгий час - рекомендується квасити її у понеділок, вівторок та четвер. Крім того, ці дні повинні збігатися із сприятливими місячними фазами.
Для успішного квашення капусти постарайтеся вибрати чоловічі дні, які також відповідають тому, коли Місяць знаходиться у знаках Зодіаку Овна, Стрільця або Козерога:
"Шахеди" літають та скидають вибухонебезпечні предмети: у МВС попередили українців, побачите це - не наближайтесь
Олександр Пономарьов показав поповнення в родині: хлопчику вже обрали ім'я, а Козловський та Дзідзьо вітають
Як остання цифра вашої дати народження розкриває таємниці майбутнього до 2026 року
Картопляні паростки: скарб, який ви викидали даремно, чому досвідчені городники так не роблять
Жовтень – 10, 11 та 16 числа.
Листопад - 3, 4, 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15 та 30.
Ось чудовий рецепт квашеної капусти (інгредієнти):
Капуста (середній качан): 2-2,5 кг.
Морква: 2 шт.
Для розсолу потрібна вода: 1 літр, кухонна сіль: 1 столова ложка, 2 столові ложки цукру.
Інструкції з приготування:
Наріжте капусту і натріть моркву на великій тертці.
Потім розчиніть сіль та цукор у воді, щоб вийшов розсіл.
У банку викладіть капусту та моркву, щільно притискаючи їх, а потім залийте отриманим розсолом.
Покладіть зверху цілий аркуш капусти, щоб капуста не стала чорною.
Накрийте банку марлею, поставте в миску та залиште в темному теплому місці.
Через три дні перевірте рівень розсолу і при необхідності долийте його, оскільки частина рідини могла витекти під час бродіння.
Ось і все, накрийте банку пластиковою кришкою та зберігайте її в прохолодному місці.
Читайте також:
Ніжне та ароматне: рецепт засолювання сала на зиму від наших дідів
Сибас і дорадо відпочивають: рецепт ніжного мінтаю в сметанному соусі, який тане в роті
Секрет маринування кабачків на зиму від зірки "Майстер Шеф": рецепт, від якого банку проковтнете