Ну що, ви відійшли від літнього кабачкового божевілля чи ще у вас залишилися кабачки? Напевно, так, але навіть якщо ні, то заради такого рецепту ви точно захочете їх купити.
Тим паче, що це рецепт дуже смачного кабачкового супу закарпатською. Він точно займе місце у вашому домашньому меню.
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг;
- Цибуля – 2 шт.;
- Сметана 20% - 200 г;
- Вершки 20% - 100 мл;
- Вода – 1 л;
- Мука — 1,5 ст.л.;
- Паприка - 1 ч. л.;
- Рослинна олія - 15 мл;
- Вершкове масло - 15 г;
- Сіль - 1 ч.л.
Інгредієнти для сухариків:
- Батончик – 100 г;
- Рослинна олія – 20 мл;
- Паприка - ½ ч.л.;
- Прованські трави - ½ ч. л.;
- Сіль - ½ ч.л.;
- Часник – 2 зубчики.
Приготування кабачкового супу:
1.Нарізаємо дрібно цибулю, в каструлі розтоплюємо вершкове разом із олією. На вогні вище середнього обсмажуємо цибулю до прозорості.
2.В цей час натираємо на великій тертці кабачки, у молодих плодів можна не видаляти шкірку та насіння. Висипаємо до цибулі борошно та паприку, змішуємо.
3.Вливаем у каструлю воду, вогонь зменшуємо до середнього. Додаємо в суп кабачки, перемішуємо та варимо.
Потягом просто так не виїхати: Укрзалізниця посилила запобіжні заходи
Іво Бобул і його тещі: одна ненависть, одна любов, і дві історії життя
Як українці платять зайве за світло і як це змінити: економія до 50% можлива
Надя Дорофєєва опинилася під крапельницею: наслідки, які не світять Кацуріну
4.Для сухарів нарізаємо кубиками батон, змішуємо його з олією, паприкою, прованськими травами, сіллю. Викладаємо на лист майбутні сухарики, вирівнюємо і випікаємо при 150 градусах 10-15 хвилин.
5.З поверхні супу знімаємо піну, додаємо в нього сметану та вершки, солимо, Варимо суп ще пару хвилин.
Читайте також:
Ніколи так не робіть: ось чому квашена капуста виходить не хрусткою та водянистою.
Бюджетно, красиво та дуже смачно: рецепт салату "Багата наречена" з куркою та грибами.