У мережі розмістили рецепт ідеальної смаженої картоплі, яка не пригорятиме і не злипатиметься.
Інгредієнти:
6 картоплин.
1 цибулина.
20 г свіжого чи солоного сала.
Очищена рафінована олія.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Сіль.
Молотий чорний перець.
Подрібнений часник (за бажанням).
Інструкції з приготування:
Для початку очистіть картоплю і наріжте її соломкою.
Використовуйте паперовий рушник, щоб ретельно висушити скибочки. Це запобігатиме розбризкуванню і не дасть картоплі прилипнути до сковороди під час смаження.
Наріжте свіже чи солоне сало і обсмажте його на середньому вогні, доки не виділиться жир.
Після того, як воно розтопиться, додайте в сковороду трохи олії.
Потім помістіть нарізану картоплю в сковороду з гарячим жиром та олією.
Обсмажуйте на середньому вогні, не накриваючи кришкою сковороду. Не помішуйте занадто часто, щоб зберегти форму і створити хрустку золотисту скоринку.
Наріжте цибулю півкільцями і додайте в останні кілька хвилин смаження.
Накрийте сковороду ненадовго, щоб цибуля стала м'якшою і посилила смак страви.
Коли картопля буде майже готова, приправте сіллю та перцем до смаку.
Також за бажання додайте подрібнений часник для додаткового аромату.
Читайте також:
Набагато смачніші та корисніші ікри: рецепт салату з кабачків та яблук на зиму
Їсти по три порції і не товстіти: рецепт ніжних котлет з курки та яблук на пару
Не треба чекати, поки закваситися: рецепт хрусткої маринованої капусти за день