Зараз щосили сезон гарбуза і з нього готують буквально все. Звичайно, зараз безліч рецептів супів, салатів із гарбуза і навіть чізкейків.
А що на рахунок пиріжків? Так-так, з гарбуза виходять дуже смачні пиріжки. Вони вийдуть рум'яними, пишними та дуже апетитними. Бонусом буде те, що готувати ці пиріжки дуже легко та швидко.
Інгредієнти для тіста:
- молоко - 250 мл;
- цукор — 100 г;
- дріжджі свіжі - 18 г;
- ванілін - щіпка;
- сіль - 1 ч.л.;
- яйце - 1 шт.;
- яєчний білок - 1 шт.;
- вершкове масло - 50 г;
- борошно - 520 г;
- рослинна олія - 25 мл.
Інгредієнти для начинки:
- гарбуз - 1 кг;
- вершкове масло - 30 г;
- цукор — 9 ст.л.;
- цедра двох апельсинів.
Приготування пиріжків з гарбузом:
1.В тепле молоко висипаємо ложку цукру та борошна із загальної кількості, додаємо дріжджі, перемішуємо та накриваємо рушником. Залишаємо опару на 15-20 хвилин, а потім додаємо до неї залишки цукру, сіль, ванілін.
2. Також кладемо в опару яєчний білок і м'яке вершкове масло, ретельно перемішуємо. Поступово вводимо в суміш борошно, що просіює, замішуємо м'яке і еластичне тісто. Вливаємо до тесту олію і вимішуємо ще 3-4 хвилини.
3.Змащуємо целофановий пакет олією і кладемо в нього тісто. Пакет тестом занурюємо ще один целофановий пакет, його теж ретельно зав'язуємо. Кладемо пакет із тестом у теплу воду і залишаємо на 15 хвилин. Через цей час перевертаємо пакет на інший бік і знову залишаємо так на 15 хвилин.
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
4.Для начинки очищаємо і нарізаємо гарбуз маленькими шматочками. У сковороді розтоплюємо вершкове масло|мастило| і викладаємо гарбуз, посипаємо його цукром. Також посипаємо гарбуз цедрою апельсинів, перемішуємо і гасимо до випаровування вологи.
5.Тісто виймаємо з пакетів і ділимо на шматочки по 63-65 грам. Формуємо колобки та залишаємо під рушником та целофаном на 15 хвилин.
6. Розгортаємо колобки в коржики з тонкими краями і товстою серединкою. Викладаємо в коржики охолоджену начинку, запечатуємо її всередині тіста. Залишаємо пироги на розстойці ще на 15 хвилин під рушником.
7. Далі кладемо пироги швами вниз на лист, застелений пергаментом і змащуємо сумішшю молока і жовтка. Випікаємо пироги за 180 градусів 18-20 хвилин.
Читайте також:
Простий буряк допоможе зробити шедевр: рецепт яскравого салату "Юлія" з куркою .
Чорнослив та крабові палички – це вищий пілотаж: рецепт яскравого салату для свята.
Пікантна хрустка капуста по-корейськи: рецепт за 2 години - і не потрібно чекати, поки закваситися.