У мережі розмістили рецепт домашніх голубців, які повернуть вам приємні спогади про смак дитинства. Ця ситна страва ідеально підходить для дружніх посиденьок і обов'язково сподобається всій родині.
Інгредієнти для голубців:
Вода: 120 мл.
Свіжа капуста: 1,2 кг.
Рослинна олія: 100 мл.
Окріп: 150 мл.
Борис Джонсон розповів, що чекає Україну, якщо США відвернеться після вибору Дональда Трампа: Путіна до стелі підкине
"Тисяча Зеленського": правила змінили, як отримати виплату
З 7.00 до 20.00: запроваджено графіки відключень світла – ДТЕК та Укренерго попередили
Четвертая беременность: ведущий "Холостяка" Григорий Решетник рассказал про пополнение в семье
Рис круглий: 150 г.
Петрушка: 100 р.
Цибуля: 1 шт.
М'ясний фарш (свинина, яловичина чи змішаний): 600 г.
Сіль: 1 год. л.
Мелений чорний перець: 0,5 ч. л.
Для соусу:
Сметана: 200 гр.
Вода: 700 мл.
Томатна паста: 200 г
Мука: 2 ст. л.
Сіль: 2 ч. л.
Цукор: 3 ч. л.
мелений чорний перець: 0,5 ч. л.
Інструкції з приготування:
Спочатку залийте рис окропом, варіть на повільному вогні 10 хвилин, потім дайте йому повністю охолонути.
Дрібно наріжте цибулю та обсмажте у невеликій кількості олії до золотистого кольору.
Потім видаліть все жорстке зовнішнє листя і виріжте серцевину капусти. Відваріть її в каструлі з водою протягом 15 хвилин, потім ретельно злийте.
Змішайте фарш, варений рис, рубану петрушку, смажену цибулю, сіль, перець та 120 мл води у великій мисці.
Після цього акуратно розділіть листя капусти і обріжте товсті прожилки. Наповніть кожен лист м'ясною сумішшю і щільно поверніть рулетом.
Злегка обваляйте голубці в панірувальних сухарях (за бажанням) і обсмажте їх з обох боків золотистого кольору. Перекладіть у форму для випікання.
Підсмажте борошно на сухій сковороді до золотистого кольору. В окремій сковороді розігрійте сметану, постійно помішуючи і додайте томатну пасту. Добре перемішайте, потім додайте підсмажену борошно, сіль, перець, цукор і воду, безперервно помішуючи, поки соус не закипить.
Ось і все, полийте соусом голубці і запікайте в розігрітій до 180 °C духовці протягом 30 хвилин.
Читайте також:
Французький жульєн відпочиває: рецепт ніжних курячих ніжок з грибами у вершковому соусі
Сирні кульки, як у ресторанах: рецепт 20 хвилин, який варто зберегти
Коли борщ і солянка набридли: рецепт ароматного супу з лисичками - ніжніше хмарка