Закуска - це те, що завжди рятує, коли недостатньо блю на столі або в принципі не хочеться їсти чогось важкого типу гарніру з м'ясом.
А ще такі страви чудово підходять до алкоголю, але це вже питання друге. Ми знайшли для вас рецепт дуже смачних маринованих грибів: ці печериці будуть чудово виглядати і на продничному столі, і на вашому столі для вечері.
Інгредієнти:
Печериці - 700 г;
Вода - 100 мл;
Рослинна олія - 50 мл;
Сіль - 1 ч. л.;
Цукор - 1 ч.л.;
Коріандр - 1/2 ч.л.;
Чорний перець – 1/2 ч.л.;
Лавровий лист - 2 шт.;
Оцет 9% - 1,5 ст.
Кріп - пучок;
Петрушка - пучок;
Цибуля - 1 шт.;
Часник - 2 зубчики.
Приготування закусочних печериць:
1.Очищаємо і нарізаємо надвоє печериці. У сотейник виливаємо воду та олію, висипаємо сіль, цукор, коріандр, чорний перець, додаємо лавровий лист.
2.Шинкуємо дрібно пучок кропу та петрушки. У сотейнику обсмажуємо спочатку зелень, потім додаємо гриби.
З 7.00 до 20.00: запроваджено графіки відключень світла – ДТЕК та Укренерго попередили
Вимерзне чи атакують шкідники: що потрібно зробити з виноградом до настання холодів
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
3.Доводимо печериці під кришкою до кипіння, вливаємо до них оцет і залишаємо готуватися на 5-7 хвилин. У цей час нарізаємо півкільцями цибулю, дрібно нарізаємо часник і змішуємо в мисці.
4.Викладаємо частину грибів у миску з цибулею і заливаємо бульйоном. Накриваємо шар грибів цибулею і знову викладаємо гриби, заливаємо бульйоном.
5.Накриваємо гриби вантажем і запечатуємо в харчовій плівці. Залишаємо печериці маринуватися на 24 години в холодильнику.
Читайте також:
Секрет ідеальних голубців "Мішлен" розкритий: справа зовсім не в капусті чи начинці, рецепт.
Цю страву багато хто недооцінює , а дарма: швидкий рецепт закусочного салату, все вже є на кухні.